Kwinkslag M1 na competitie kampioen nu ook nog regiokampioen

Geplaatst op: 11 maart 2013

Dat het sterke seizoen van het mannenteam van badmintonvereniging Kwinkslag uit Vinkeveen lijden tot het kampioenschap was op een gegeven moment duidelijk. Dit hoefde echter niets te betekenen voor de regio kampioenschappen in Arnhem welke op 2 maart j.l. werden gespeeld. Een echte krachtsmeting tegen de kampioenen van de andere afdelingen.

Om 13.00 stond de eerste wedstrijd tegen het vooraf als zwakste ingeschatte EPE M1 op het programma. Een makkelijke overwinning werd het echter niet, dit bleek direct uit de eerste verlies set van het duo Bjorn Hottinga en Jasper van Peursem. Echter werd dit in de tweede set recht gezet en werden de punten evenredig verdeeld. Leon Bunschoten en Tristan Frese kwamen samen sterker uit de startblokken en wisten deze goede vorm in de tweede set ook vast te houden. Met een 21-13 en 21-14 overwinning was de eerste voorsprong voor de Vinkeveners een feit. Deze positieve lijn werd overduidelijk doorgezet door een ontketende Bjorn, welke in de eerste set van zijn enkel partij geen spaan heel liet van zijn tegenstander met 21-6. In de tweede set was de voorsprong wederom gemaakt, maar begon zijn EPE vat op de wedstrijd te krijgen. Het eigen spel werd te weinig opgedrongen en dit resulteerde dan ook in het verlies van de tweede set. Ondertussen was Tristan tegelijkertijd bezig met zijn enkel partij welke in beide sets een nek aan nek strijd opleverde. Met 23-21 en 21-18 gingen de punten welverdiend naar de Vinkeveense zijde. Tot slot werd de afsluitende dubbel door Jasper en Leon gespeeld. Waarin vlagen van verzwakking en uitstekend spel elkaar teveel afwisselde. De eerste set werd weliswaar gewonnen met 21-18, zo ging de tweede set met diezelfde cijfers naar de tegen partij. Toch een 7-3 overwinning voor de Vinkeveense equipe.

Direct na deze wedstrijd mochten de mannen door om het STUBAN NSBC M1 lastig te maken. Ditmaal was het duo Hottinga/van Peursem echter wel scherp en werd er tweemaal relatief makkelijk gewonnen. Voor het koppel Bunschoten/Frese was het stuivertje wisselen met de opponenten en zo wonnen beide teams een set met 21-14. Een degelijke eerste set van Bjorn leverde het team al het vierde punt op en zelfs nog sterker dan tegen EPE wist hij de tweede set overduidelijk te winnen met 21-4. Tristan kreeg een zware partij voor zijn kiezen, waarbij het allemaal eigenlijk net niet wilden. Het was niet zozeer dat STUBAN zo goed was, meer een beetje onfortuinlijk voor Tristan. De 5-3 tussenstand werd door de combinatie van Peursem/Bunschoten vergroot naar 7-3 door misschien wel de twee beste sets van het koppel dit seizoen. Opnieuw een 7-3 overwinning, met als laatste tegenstander HUISSENSE BC M1.

Tot op dat moment had HUISSENSE ook al twee maal weten te winnen, en hadden zei al 16 punten verdiend via een 7-3 en 9-1 overwinning, waar Kwinkslag op 14 punten stond. Een 6-4 overwinning van Kwinkslag was dus minimaal vereist. Dan zouden het aantal punten en tegen punten beslissend zijn. Een goed moment om van tactiek te wisselen en volledig risico te nemen om de overwinning te bemachtigen. Zo begonnen Jasper en Leon in de eerste dubbel en Bjorn en Tristan in de tweede dubbel. Beide combinaties wisten met hardwerken twee maal de overwinning te halen en zo waren de eerste 4 punten reeds verdiend. Wederom was het de beurt aan Bjorn om zich van zijn sterkste kant te laten zien in de enkel partij. Dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden was allang duidelijk want de eerste heer van HUISSENSE had nog geen punt laten liggen. Op puur karakter wist hij toch de eerste set te winnen met 21-10. Tegelijkertijd was Jasper ook bezig in de enkel partij maar verloor hij zijn eerste set met de kleinst mogelijke marge van 2 punten. Een 5-1 tussenstand was bereikt, maar dit was nog niet genoeg. Met veel moeite, en volle inzet wist Bjorn met 21-15 ook zijn tweede partij te winnen. Met een goede tactiek waarbij Jasper de punten zo kort mogelijk hield wist hij met 21-11 het zevende punt te verdienen. Een 7-1 tussenstand met nog maar twee punten te verdelen betekende het kampioenschap voor Kwinkslag. Dat HUISSENSE de laatste dubbelpartij van Leon en Tristan wisten te winnen was puur voor de statistieken. Een derde 7-3 overwinning betekende een verdiende overwinning. Het team mag zich nu naast kampioen ook nog regiokampioen van de mannen tweede klasse noemen.

Dat het sterke seizoen van het mannenteam van badmintonvereniging Kwinkslag uit Vinkeveen lijden tot het kampioenschap was op een gegeven moment duidelijk. Dit hoefde echter niets te betekenen voor de regio kampioenschappen in Arnhem welke op 2 maart j.l. werden gespeeld. Een echte krachtsmeting tegen de kampioenen van de andere … Lees meer »