De Vinken dwingt kampioen tot knieval

Geplaatst op: 11 maart 2013

In de laatste zaalwedstrijd heeft het vlaggenschip van KV De Vinken nog eens flink de rug gerecht. Het door blessures geplaagde Abn-Amro-team was al gedegradeerd en moest in de laatste thuiswedstrijd aantreden tegen koploper Rapid uit Haarlem. De Vinken speelde een prima pot en kon na een 8-8 ruststand met opgeheven hoofd het veld verlaten: 16-16 einduitslag.

Kronen
In zijn aankondigingsspeech refereerde voorzitter Henk Kroon nog aan de verloren uitwedstrijd. Destijds in Haarlem werd het 27-9 voor de kampioensploeg Rapid. De Vinkenpupillen E1 liepen met hun voorbeelden op om voorgesteld te worden. Bud van der Vliet bij Ruud Oussoren, Mark de Rooij met Kelvin Hoogeboom, Merel Wiersma bij Annick Stokhof en Jiska Kroon mocht mee met haar nichtje Emese Kroon (invalster voor de ziek op bed liggende Mariska Meulstee). Peter Kooijman (aanvoerder), Gerwin Hazeleger, Melanie Kroon en Roosmarijn Mooij (voor de geblesseerde Eva Hemelaar) completeerden de Vinkenhoofdmacht. Ron van Vliet zat als verzorger op de bank naast trainer-coach Johan Kroon.

Voorsprong
De Vinken begon brutaal aan de wedstrijd. De volop met strafworpen strooiende scheidsrechter gaf de eerste stip aan de thuisploeg, die Melanie Kroon keurig benutte. Een voorsprong tegen de kampioen en niet voor de laatste keer deze wedstrijd… Uit een vrije bal maakte Rapid gelijk. Opnieuw een strafworp bracht de Haarlemmers op voorsprong. Rudy Oussoren knalde in de tiende minuut van afstand 2-2 door de mand.

De volgende vijf minuten waren voor de bezoekers. Waar De Vinken aanvallen zuiverheid misten, schoot Rapid met scherp: 2-5 halverwege de eerste helft. Kelvin Hoogeboom maakte 3-5 en een schitterende door Melanie Kroon aan gegeven doorloopbal op bliksemschicht Peter Kooijman werd door de Vinkencaptain subliem afgerond: 4-5. Tot de rust bleven de teams om en om scoren, waarbij De Vinken uiteindelijk weer naast de bezoekers kwam. Vijf minuten voor rust was het 5-8, maar treffers van Emese Kroon, Ruud Oussoren en topscorer Kelvin Hoogeboom lieten de teams met een 8-8 ruststand de kleedkamers opzoeken.

Kwartier
Na rust was het lang stil aan Vinkenzijde. Rebound en trefzekerheid waren even wat minder. Rapid had alle tijd om in lange aanvallen rustig de korf te zoeken. Toch werd het pas na een kwartier in de tweede helft 8-10. Bij de vakwissel kwam Nelly Huizinga in het veld voor Annick Stokhof. Kelvin Hoogeboom was vanuit een uitwijlbal trefzeker en de net het veld ingekomen Nelly Huizinga bekroonde haar invalbeurt met een fraaie treffer: 10-10. Rutger Woud mocht daarna op de plaats van zijn maatje Gerwin Hazeleger het karwei afmaken.

In de laatste tien minuten bleek er van alles mogelijk. Rapid liep opnieuw uit naar drie punten verschil: 10-13. Ruud Oussoren verzilverde een vrije bal en een alweer vrij makkelijk gegeven strafworp bracht de bezoekers op 11-14.

Vervolgens kreeg ook juniore Robin van der Vliet haar speelminuten in de hoofdmacht. Binnen vijf minuten was De Vinken weer naast Rapid door treffers van Peter Kooijman, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren. De 29ste minuut brak aan. Rapid kwam op 14-15. Emese Kroon onderstreepte nog eens het belang van een sterke jeugdreserve: 15-15. En op het moment dat Vinken’s topscorer Kelvin Hoogeboom zijn trefzekerheid omzette in zijn zesde treffer van deze wedstrijd (en zijn zevenenveertigste van dit zaalseizoen) leek de thuisploeg de gasten definitief te kunnen verrassen. Helaas dacht de leidsman hier anders over. Bij het samen bemachtigen van de bal zag de man in het zwart een Vinkenovertreding, die hij, zonder dat er ook maar in de verte sprake was van een doelkans, bestrafte met een strafworp. Dit buitenkansje liet Rapid zich niet ontgaan en zo kon de kampioen toch nog een punt mee terug naar Haarlem nemen: 16-16 einduitslag.

In ieder geval kon De Vinken terugzien op een uitstekend laatste optreden in de zaal. Over enkele weken hervat men de veldcompetitie. Hierin hebben de Vinkeveners de opdracht om de koppositie om te zetten in een kampioenschap. Met het vandaag getoonde spel en de mogelijkheden die de reserves lieten zien kan men vol vertrouwen het veld weer op.

In de laatste zaalwedstrijd heeft het vlaggenschip van KV De Vinken nog eens flink de rug gerecht. Het door blessures geplaagde Abn-Amro-team was al gedegradeerd en moest in de laatste thuiswedstrijd aantreden tegen koploper Rapid uit Haarlem. De Vinken speelde een prima pot en kon na een 8-8 ruststand met … Lees meer »