Ervaren Diemen wint met 2-0 van KDO

Geplaatst op: 11 maart 2013

Na de nuttige overwinning van vorige week tegen Nederhorst, mocht het eerste afgelopen zondag aantreden tegen Diemen. Diemen, die één plek hoger stond op voorhand dan de Kwakelaars, verloor midweeks ternauwernood met 3-4 van Legmeervogels. Trainer Raymond de Jong kon tegen Diemen weer beschikken over zijn herstelde aanvoerder Sven Vlasman en de van een schorsing teruggekeerde Erik Verbruggen.

Onder lastige weersomstandigheden en op een hard kunstgrasveld begon met name de thuisploeg behoudend aan de wedstrijd. KDO kreeg voldoende gelegenheid om te voetballen en kon hierdoor goed in de wedstrijd komen. Toch was het in de 22e minuut Diemen die op voorsprong wist te komen. Via de opbouw van achteruit ontving de rechtshalf van de thuisploeg de bal. Hij omspeelde Erik Verbruggen en nam de bal prachtig op zijn slof en schoot diagonaal in de lange hoek, 1-0.
De beste kans van KDO in de eerste helft was voor Jelle de Jong. Na een uitstekende individuele actie van Joeri Stange, die vanaf de middenlijn de achterlijn wist te bereiken, kon Jelle de Jong vanaf twee meter de bal binnenschieten. Zijn inzet werd echter gekeerd door de doelman van Diemen, waardoor KDO niet, de zo gewenste gelijkmaker, wist te maken. Met de 1-0 stand gingen beide ploegen de rust in.

Al erg snel in de tweede helft wist Diemen zijn voorsprong uit te breiden. Nadat een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied niet goed genoeg gekeerd kon worden door doelman Peter Onderwater, wist Diemen in de rebound de 2-0 aan te tekenen. Vervolgens deed KDO er alles aan om een aansluitingstreffer te maken, maar helaas lukte dit niet meer. Grote ergernis voor de Kwakelaars was het theatrale gedrag van de thuisploeg die meerdere malen lang bleven liggen bij een overtreding en verbaal KDO uit de tent probeerde te lokken.

Aanstaande zondag speelt het eerste om 14:00 uur thuis tegen nummer vijf Kampong.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Mitchell Smits, Mathijs Molleman, Ferdi Rademaker, Erik Verbruggen, Bobby Uitermarkt, Patrick Schijff (70e Mathijs van Rijn), Timo Kas, Jelle de Jong (65e Rick Kruit), Sven Vlasman en Joeri Stange.

KDO 2 vergeet zichzelf te belonen tegen Legmeervogels 2
Na het teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen Koninklijke HFC 3, stond voor het tweede afgelopen zondag de streekderby tegen Legmeervogels 2 op het programma. In Uithoorn werd er om 12:00 uur begonnen tegen de hoogstaande buren die nog volop strijden om het kampioensschap.

In de beginfase van de wedstrijd was al snel duidelijk dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden. KDO kwam verrassend goed voor de dag en Legmeervogels had veel moeite met de strijdlust van de Kwakelaars. Martin Bax, Fabian van der Hulst en Elton Shehu kregen mogelijkheden om de score te openen, maar hadden nog niet het geluk aan hun zijde. Uit het niets was het toch Legmeervogels die in de 30e minuut, via een gelukkig zondagschot vanaf de rechterkant, op 1-0 kwam. De teleurstelling was groot bij KDO, maar de Kwakelaars bleven geloven in hun eigen kunnen.

Direct na rust kreeg Marco Rijbroek, op aangeven van Martin Bax, een uitstekende kans om KDO op gelijke hoogte te brengen. Zijn schot van dichtbij ging echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Waar KDO verzuimde te scoren, deed Legmeervogels dit in de 60e minuut wel. Een schot vanaf de rechterkant ging net over doelman Tim ten Brink heen, waardoor het 2-0 werd. Tien minuten later wist Martin Bax de aansluitingstreffer te maken, waardoor er een zeer hectische slotfase ontstond. KDO ging vol op de aanval op jacht naar de gelijkmaker. Een aantal keer waren de Kwakelaars erg dichtbij, maar de thuisploeg hield stand. Legmeervogels maakte gebruik van de ruimte die KDO weg gaf, maar wist de wedstrijd niet definitief te beslissen. Vlak voor tijd claimde KDO een penalty, maar de harde duw in het zestienmetergebied tegen Marco Rijbroek, werd tot groot ongenoegen niet bestraft.

Al met al kan KDO terugkijken op een prima wedstrijd, maar beloonde zichzelf hier niet voor met minimaal een punt. Aanstaande zondag speelt het tweede om 11:30 uur thuis tegen Hoofddorp 3.

Na de nuttige overwinning van vorige week tegen Nederhorst, mocht het eerste afgelopen zondag aantreden tegen Diemen. Diemen, die één plek hoger stond op voorhand dan de Kwakelaars, verloor midweeks ternauwernood met 3-4 van Legmeervogels. Trainer Raymond de Jong kon tegen Diemen weer beschikken over zijn herstelde aanvoerder Sven Vlasman … Lees meer »