Dames 1 pakt eindelijk weer volle winst

Geplaatst op: 11 maart 2013

Vrijdag – Afgelopen vrijdag speelde Atalante dames 1 haar een-na-laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Met wederom twee coaches op de bank, maar zonder Saskia van Sligtenhorst ging het team, net als een week eerder in Amstelveen, voortvarend van start. Met hulp van bijna kampioen Annemarieke Wijnands (D2) en youngster Jessica Schuurmans (D3) werd weer eens de volle winst gepakt.

Het door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame gesponsorde team startte met Mirjam van der Strate op spelverdeling, Nancy Lijten op diagonaal, Jana Chatrnuchova en Annemarieke Wijnands op buiten en Daniëlle van der Horst en Natalie van Scheppingen op midden.
Direct lieten de dames zien dat de training van de dag ervoor nut had gehad. Deze was vooral gericht op teamwork en enthousiasme. Met veel plezier in het spel nam Atalante snel een voorsprong op VHZ, dat op de elfde plaats van de ranglijst staat.
Met mooie aanvallen van Daniëlle op midden en harde knallen van Annemarieke op buiten liep Atalante snel uit. Tijd dus om youngster Jessica de kans te bieden zich te bewijzen in dames 1. Even was het lastig haar draai te vinden, maar het team hielp haar op weg en zo werd de eerste set in winst omgezet.

De tweede set werd gestart met dezelfde opstelling. De passing werd iets minder zuiver, maar was nog altijd stukken beter dan de weken ervoor. Dit was zichtbaar in de spelverdeling; door de goede passing kon er veel afgewisseld worden aan het net. Het netspel was onvoorspelbaar voor de tegenstander en de aanvalsters van Atalante konden naar hartenlust afwisselen en scoren.
Een dip halverwege de set zorgde direct voor hangende koppies. Tijd voor een time-out, waarin coach Carin van Kouwen en assistent Erik Raket, de neuzen weer de juiste kant op lieten wijzen.
Met hard werken en slimme ballen van Jana en Nancy pakte Atalante uiteindelijk ook in de tweede set de winst.

Met een 2-0 voorsprong vonden beide coaches het verantwoord om Jessica meer speeltijd te gunnen. Zij nam de plek over van Annemarieke, zodat zij zich in alle rust op haar kampioenswedstrijd kon voorbereiden. Jana en Natalie wisselden ook nog van positie.
De start in deze derde set was goed; Atalante nam direct het initiatief. VHZ wist echter niet van opgeven en met hard werken bleef zij goed bij.
De verdediging van Atalante stond als een huis en de dames werkten hard. VHZ kwam moeilijk tot scoren en stond ook in de passing onder druk. Atalante serveerde weinig fout en zette veel druk op de verdediging van de Nieuw-Vennepse equipe. Met het inmiddels toegestroomde publiek in de rug deed Atalante er nog een schepje bovenop en pakte de overwinning in de wedstrijd door ook deze set te winnen.

De dames namen geen genoegen met vier punten; alles op alles werd gezet om ook de vierde set nog binnen te slepen. Het spel werd iets onrustiger, mede omdat het team tempo moest maken van de scheidsrechter. Soms was er amper genoeg tijd om klaar te gaan staan. Het spel was lang niet altijd mooi, effectief was het wel. Uiteraard kende het team ook in deze set dipjes, maar ze waren van korte duur en de wil om te winnen was groot. Mirjam beschikte de hele wedstrijd al over een killerserve en het was ook deze set weer haar servicebeurt die voor het benodigde gaatje met VHZ zorgde. Natalie en Jessica stonden lekker te slaan op buiten en mede dankzij deze punten wist dames 1 ook de vierde set binnen te halen.

Door deze overwinning doet dames 1 goede zaken op de ranglijst. Met slechts één punt achterstand op de nummer drie en drie punten op de nummer twee en met een relatief makkelijk programma moet het haalbaar zijn in de top 3 te eindigen.
Deze week mag dames 1 genieten van een vrije week; volgende week, dinsdag 19 maart, speelt dames 1 in Amsterdam tegen de nummer 3 De Spuyt.

Vrijdag – Afgelopen vrijdag speelde Atalante dames 1 haar een-na-laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Met wederom twee coaches op de bank, maar zonder Saskia van Sligtenhorst ging het team, net als een week eerder in Amstelveen, voortvarend van start. Met hulp van bijna kampioen Annemarieke Wijnands (D2) en youngster Jessica … Lees meer »