Ploegenpresentatie UWTC het begin van overwinningen

Geplaatst op: 11 maart 2013

Vrijdagavond 8 maart is de jaarlijkse ploegenpresentatie geweest voor de hoofdsponsors van UWTC wielren. Dit jaar waren we te gast bij Hyundai dealer Rovémij in Mijdrecht, waar alles prima verzorgd was. In verschillende posities werden de aanwezige renners op de gevoelige plaat vastgelegd door onze jonge fotograaf Anne Ruijter. Blijkbaar gaf deze presentatie de rijders inspiratie want er werden in het weekend goede resultaten behaald.

Kampioenschap van Amsterdam

Het kampioenschap van Amsterdam wordt altijd over 2 dagen verreden. Zaterdag 9 maart trotseerde de aanwezige rijders kou en heel veel regen. Bij de nieuwelingen stonden Jeroen van Goor en Bart de Veer aan de start. Jeroen was vanaf de eerste ronde al aan het demarreren en wist met Gijs Jorna (de Amstel) weg te komen. Nog 2 rijders, Yannick Detant (Ulysses) en Mike Appelman (Kennemerland), kwamen bij de koplopers. Met z'n 4-en wisten ze het peloton, met Bart, te dubbelen. Jeroen liet in de eindsprint zien dat hij veel sprintsnelheid bij het baanwielrennen heeft gekregen. Een mooie overwinning voor deze 15-jarige uit Wilnis! Bart eindigde op de 10e plaats.

Op zondag reden de jeugd categorie 5, 6 en 7. Het was nog kouder en winderiger dan zaterdag maar gelukkig was het nu droog. Bij de categorie 5-6 sprintte Stijn Ruijter naar de vierde plaats. Erik Looij zat daar een paar plaatsen achter. Menno van Capel begon met een lekke band bij het inrijden maar die was gelukkig weer snel vervangen waardoor hij op tijd aan de start stond voor categorie 7. Er werd hard gereden en het peloton brak in vele stukken. Menno werd 12de en Sven Nijhuis kwam een groepje later binnen. Bij de junioren was Niels Ruijter maar net op tijd aan de start. Hij was op de fiets naar de wedstrijd gereden maar kreeg pech onderweg. Hij moest halverwege met de auto opgehaald worden en kon na reparatie van zijn fiets gelijk aansluiten bij het net gestarte peloton. Toen waren er al 4 vluchters vertrokken. Hij reed de wedstrijd uit in het eerste pelotonnetje dat gedurende de wedstrijd flink was uitgedund. Franklin Wessels en nieuw juniorlid Jason Berends reden de wedstrijd in de achterhoede uit.
Bij de elitegroep reed Joost Spring in t Veld naar een knappe tweede plaats.

Ronde van de Waarderpolder te Haarlem.

Deze wedstrijd stond in het teken van een vroege ontsnapping van 5 personen, met daarbij Henk de Jong uit Mijdrecht. Deze kopgroep werkte prima samen en wist de voorsprong steeds verder uit te breiden. Met nog 10 rondes te rijden werd het peloton gedubbeld. Het peloton moest 5 rondes voor het einde afsprinten, waarna de finale voor de 5 koplopers kon gaan beginnen. Met nog 2 rondes te gaan, reden Henk de Jong en Brian Burggraaf weg van de 3 medekoplopers. De Jong was echter niet in staat om de razendsnelle Burggraaf in de eindsprint te achterhalen en moest het doen met een welverdiende tweede plek. Na een derde plek behaald te hebben tijdens het regiokampioenschap van Haarlemmermeer vorige week, is dit een mooi begin van het seizoen voor De Jong.

Vrijdagavond 8 maart is de jaarlijkse ploegenpresentatie geweest voor de hoofdsponsors van UWTC wielren. Dit jaar waren we te gast bij Hyundai dealer Rovémij in Mijdrecht, waar alles prima verzorgd was. In verschillende posities werden de aanwezige renners op de gevoelige plaat vastgelegd door onze jonge fotograaf Anne Ruijter. Blijkbaar … Lees meer »