HVM wint weer in derby

Geplaatst op: 11 maart 2013

Zondag won HVM voor de tweede keer dit seizoen de Rondeveense hockeyderby tegen Abcoude. Onder ijzige omstandigheden waren de Mijdrechters met 2-1 de sterkste.

Door de goede leiding en de grote inzet van beide teams werd het in de koude wind een aantrekkelijke wedstrijd.
Na een sterke start van Abcoude waren het de Mijdrechters die de eerste kansen kregen, in de 10e en 12e minuut. Het spel ging daarna meer heen en weer, wat vier minuten later resulteerde in de eerste kans voor Abcoude. Halverwege de eerste helft kwam HVM op voorsprong, Daniël de Graaf passte de bal in de cirkel naar Casper Wilmink, die langs de keeper inschoot.

Abcoude ging meteen op jacht naar de gelijkmaker, maar de Mijdrechtse verdedigers Maarten Post, Martijn Hensbroek, Koen Meijer en Jurrian Hartwigsen onderbraken veel van de aanvallen. De kansen, die Abcoude toch nog wist te creëren, leverden niets op. Ook de eerste strafcorner van de wedstrijd, tien minuten voor rust, kon Abcoude niet verzilveren.

Na de rust kwam Abcoude met de wind in de rug stormachtig uit de startblokken. Het werd even druk voor de Mijdrechtse doelman Redmar Stienstra. Al na vijf minuten ontworstelde HVM zich aan Abcoudse aanvallen, Jacob Veerhuis kon alleen op de doelman afgaan, maar zijn boogbal ging net over. Drie minuten later kreeg HVM zijn eerste strafcorner. De eerste inzet kon de keeper nog pareren, maar Maarten Post veroverde de bal en scoorde met een hard schot, 0-2.

Vijf minuten later kwam Abcoude terug in de wedstrijd, van dichtbij was Stienstra kansloos op een diagonaal schot. Beide teams kregen daarna nog kansen. Keeper Stienstra moest nog een keer spectaculair redden om een eigen doelpunt te voorkomen. De bal werd hoog de Mijdrechtse cirkel ingespeeld en sprong onverwacht van de stick van Hartwigsen richting diens eigen doel.

De laatste minuten waren voor Abcoude. Kort voor tijd kreeg de thuisploeg nog een strafcorner te nemen, maar HVM speelde de wedstrijd secuur uit.
De ploegen komen hierdoor in de stand op gelijke hoogte, de derde/vierde plaats.

HVM speelde deze wedstrijd als een sterk collectief, zonder dat een speler erbovenuit stak. Vanwege zijn belangrijke tweede doelpunt werd Maarten Post gekozen tot man van de wedstrijd.

Zondag won HVM voor de tweede keer dit seizoen de Rondeveense hockeyderby tegen Abcoude. Onder ijzige omstandigheden waren de Mijdrechters met 2-1 de sterkste. Door de goede leiding en de grote inzet van beide teams werd het in de koude wind een aantrekkelijke wedstrijd.Na een sterke start van Abcoude waren … Lees meer »