VZOD verslikt zich in Nikantes

Geplaatst op: 12 maart 2013

Afgelopen zaterdag toog de Kudelstaartse korfbalselectie van VZOD/vdBoon naar Rotterdam-Hoogvliet voor de zaalkorfbalwedstrijd tegen mededegradatiekandidaat Nikantes. Voorafgaand aan de wedstrijd moest VZOD 2 het pleit zien te beslechten tegen Nieuwerkerk om degradatie te ontlopen. Helaas eindigde de wedstrijd voor dit team in een 11-11 gelijkspel, waarmee het de laatste kans op handhaving in deze zaalkorfbalklasse verspeelde. Nu was het de beurt aan het vlaggenschip van VZOD. De prangende vraag vooraf was of het dit team wel zou lukken om zich veilig te stellen in hun zaalkorfbalklasse. Om zich met zekerheid te kunnen handhaven mochten de Kudelstaarters deze wedstrijd tegen ededegradatiekandidaat Nikantes niet verliezen, anders zou het afhankelijk zijn van andere wedstrijden.

Er waren dan ook veel toeschouwers meegereisd vanuit het kustplaatsje aan de Westeinderplassen om hun blauw-zwarte brigade aan te moedigen. Daarbij waren er ook die vlak daarvoor met lede ogen moesten toezien hoe VZOD 2 slechts één doelpunt te kort kwam om degradatie te ontlopen. Juist zij hadden nu alle hoop gevestigd op het eerste team. Een overwinning was dus van harte welkom om over de teleurstelling van VZOD 2 heen te komen. Voor het lager geplaatste Nikantes, dat op twee punten de VZOD-ers in de ranglijst volgde, was het nog veel belangrijker om te winnen. Bij winst op VZOD zou de thuisploeg in punten op gelijke hoogte komen met de Kudelstaarters. Alleen dan maakten de Rotterdammers nog kans op handhaving. In elk ander geval zou voor Nikantes directe degradatie volgen. In het spel kwam dit ook tot uiting. De thuisploeg was scherper en geconcentreerder in de afronding. Nikantes scoorde in de eerste helft veel uit korte kansen. VZOD had daar geen antwoord op met als gevolg dat het tegen een steeds groter wordende achterstand aankeek. En zo leek het er al snel op dat de meegereisde toeschouwers hun teleurstelling over VZOD 2 niet te boven zouden komen. Met een 11-6 ruststand voor de thuisploeg dreigde deze wedstrijd regelrecht op een deceptie uit te lopen voor het team van trainer/coach Frits Visser. Maar in de korfbalwereld is veel mogelijk en vijf doelpunten achterstand zou nog te overbruggen zijn. Vol goede moed werd dan ook aan de tweede helft begonnen en het leek er even op dat VZOD/vdBoon terug zou komen in de wedstrijd. Er werd beter verdedigd waardoor Nikantes in de tweede helft veel minder makkelijk tot score kwam. Maar VZOD, en dan met name de tweede aanval, zette daar weinig doelpunten tegenover, waardoor beide teams elkaar qua score in evenwicht hielden. En daarmee hielden ze ook het in de eerste helft opgelopen verschil in doelpunten in stand.

De VZOD-ers liepen de tweede helft slechts één doelpunt in op de thuisploeg en zo draaide de wedstrijd dus uit op een zeer teleurstellend verlies. Bij een stand van 16-12 voor Nikantes blies de scheidsrechter af voor het einde. Deze uitslag heeft echter nog geen directe degradatie tot gevolg voor VZOD. Een driekamp, met behalve de teams uit deze laatste wedstrijd ook Paal Centraal, zal bepalen welk team volgend jaar in de 3e klasse mag blijven spelen. Aanstaande zaterdag om 16:00 uur speelt VZOD in de Proosdijhal, wederom tegen Nikantes. Er volgt dus nog een spannende tijd voor de Kudelstaarters voordat ze zich weer op kunnen maken voor de tweede helft van de veldkorfbalcompetitie.

Afgelopen zaterdag toog de Kudelstaartse korfbalselectie van VZOD/vdBoon naar Rotterdam-Hoogvliet voor de zaalkorfbalwedstrijd tegen mededegradatiekandidaat Nikantes. Voorafgaand aan de wedstrijd moest VZOD 2 het pleit zien te beslechten tegen Nieuwerkerk om degradatie te ontlopen. Helaas eindigde de wedstrijd voor dit team in een 11-11 gelijkspel, waarmee het de laatste kans … Lees meer »