De Vinken 2 verslaat de kampioen

Geplaatst op: 12 maart 2013

Zaterdag 9 maart speelde ook de Vinkenreserves de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen. Van een mogelijk kampioenschap of degradatie was geen sprake meer, maar dat het team en de coach erop gebrand waren om toch te winnen was wel duidelijk. De goede reeks die in de tweede helft van het seizoen was ingezet moest het team zien vast te houden. Van elke tegenstander waar in de eerste helft van werd verloren, wist men nu te winnen en vice versa.

Deze week begon het tweede team van De Vinken onder leiding van coach Dirk van der Vliet in de aanval met: Helene Kroon, Nelly Huizinga, Jasper van Peursem en Ronald Mul. De eerste verdediging werd gevormd door Joyce Kroon, Charita Hazeleger, Rutger Woud en Rogier Schoenmaker. Invalster Charita stond op de plek van Roosmarijn Mooij, die in De Vinken 1 meespeelde die middag.

De score werd geopend door Rapid 2 en vanaf dat moment werd om beurten door beide teams steeds een voorsprong genomen. Pas bij een stand van 7-7 wist Rogier Schoenmaker tweemaal op rij te scoren en het eerste 'gaatje' te slaan. Rapid wist hierop ook weer dubbel te antwoorden, gevolgd door het volgende dubbele doelpunt van Charita Hazeleger. Pas bij 14-14 wist Rapid weer gelijk te maken. De slotfase van de wedstrijd was aangebroken. De eerste Vinkenvoorsprong werd gemaakt met een omdraaibal van Jasper van Peursem en een afstandsschot van invalster Robin van der Vliet. Een sterke eindsprint met nog drie Vinkendoelpunten en slechts twee treffers van Rapid bepaalde de eindstand op 19-16.

Met deze overwinning sluit De Vinken 2 het zaalseizoen goed af, en mag er terug gekeken worden op een reeks prima wedstrijden. 'Het was alweer een tijd geleden dat we bovenin meedraaiden met De Vinken 2, en dat heeft het team verdiend'.

Zaterdag 9 maart speelde ook de Vinkenreserves de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen. Van een mogelijk kampioenschap of degradatie was geen sprake meer, maar dat het team en de coach erop gebrand waren om toch te winnen was wel duidelijk. De goede reeks die in de tweede helft van het … Lees meer »