Twee keer een 1e plaats en verrassend spel van team Kanjers

Geplaatst op: 18 maart 2013

Als eerste de Megamini's en de Toppers. Ditmaal waren de lange jongens van Spaarnestad weer terug in de hoogste poule. De jongens speelden nu veel minder onbesuisd en zijn veel sterker dan voorheen. Beide teams van Atalante hebben zich kranig geweerd, maar de winst ging naar Spaarnestad. Dus het was zaak om 2e en 3e te worden. Doel was VCH eruit spelen. De Megamini's (Lisanne, Anouk, Maaike, David en Mark) hebben dat prima gedaan met weinig fouten en mooi in 3-en spelen. De Toppers (Roos, Lucia, Chanel, Claudia en Leonie) leken ook dezelfde weg op te gaan. Alleen in de eerste set lieten ze het op het end even schieten en werd dat een gelijk spel. Tweede set werden wel weer de puntjes op de i gezet. Dan ook nog tegen elkaar... en zoals bijna elke toernooidag werden de punten verdeeld. De Mega's zijn 2e geworden en de Toppers 3e. Dus blijven nog steeds in de allerhoogste poule!

Aan de andere kant speelden de Guppies ditmaal met Sander v S. als invaller. De eerste wedstrijd werd ruim verloren.. maar dat was tegen een team uit een hogere poule (telt niet mee voor de punten). Jammer dat je dan wel met een minder goed gevoel begint.. Toch hebben Alyssa, Iris, Isis en Sander het goed opgepakt. Het team is duidelijk gegroeid en ook lekker beweeglijk! Met hele mooie passes, reddingen en slim spel hebben ze de laatste twee wedstrijden tegen de teams uit hun eigen poule (VHZ en Heemstede) gewonnen met 3-1! Een prachtige 1e plaats!!!

De Long Ladies (Noa, Eva, Annefloor en Jade) speelden in dezelfde poule als de Kanjers (Ilse, Fabienne, Mike, Thomas, Noura, Nathalie en Zoey). Maar kwamen niet tegen elkaar uit omdat het een grotere poule was. De Long Ladies begonnen heel lekker, veel punten met een goede serve en er werd goed gegaan naar de bal. De eerste winst was binnen! Daarna Oradi, een sterker team. De eerste set was wel duidelijk de minste van de dag, helaas dik verloren. Maar ze herpakten zich goed, de tweede set werd toch wel ruim gewonnen.. De laatste wedstrijd was tegen mindere tegenstanders uit Haarlem. De lange meiden hadden wederom een hele goede service en er werd heel mooi in 3-en gespeeld. Met een riante winst wisten ze de eerste plek te bemachtigen!! Wel verdiend gaan de meiden volgende keer een poule omhoog!

Het meest verrassend deze dag waren wel de Kanjers. Net een stap omhoog gemaakt en dit blijkt vaak een hele moeilijke stap. Van niveau 4 met een vangbal ertussen wat rust brengt naar niveau 6 waarbij alles gespeeld moet worden. Als eerste tegen Smashing. Met een dijk van een serve waren ze oppermachtig. De eerste set heel dik gewonnen. De tweede leek net zo te gaan, maar er kwamen naarmate de set vorderde meer ballen terug. Nu werd het nieuwe niveau pas echt geoefend! Jammergenoeg gaven ze de tweede set in de zoemer net weg.. Maar niet ontevreden, een gelijk spel.

De tweede wedstrijd gaf een eender beeld. Eerst weer dik winnen, en tweede set meer spel. En het ging steeds beter. Was het eerst nog wel eens kijken naar elkaar.. nu gingen ze voor de ballen! Een hele mooie winstpartij! In de laatste wedstrijd de sterkste tegenstander Oradi. De eerste set werden ze een beetje verrast door het sterke spel en was het even zoeken. Maar in de tweede set hele mooie rally's! Ontzettend mooi spel van de Kanjers die zich terugvochten in de wedstrijd en de laatste set binnen haalden! Ze zijn gedeeld tweede geworden. Een topprestatie voor een eerste keer niveau 6!

Als laatste de Heroes (Cayden, Sander, Isa, Jikke en Kevin) die zijn nog niet zo lang bezig op niveau 4, maar zie je een duidelijk stijgende lijn! Alleen in de eerste wedstrijd waren ze allemaal nog helemaal niet bij het volleybal met hun gedachten, enkelen hadden hoofd nog vol van voetbal of een feestje. Dat zorgde voor een flinke achterstand tegen een team die duidelijk meer ervaring op niveau 4 had. De tweede set ging wel beter, maar niet voldoende om de winst op zak te steken. De tweede wedstrijd hadden de Heroes beduidend meer motivatie. Keurige service, helaas was het lastig om netjes in drieën en met geplaatste ballen de tegenstander uit evenwicht te brengen. Een sterke bovenhandse service van de tegenpartij nekte de eerste set. De tweede set echter bedachten Cayden en Sander dat ze ook geleerd hadden bovenhands te serveren en werd er keurig voor de teamgenoten opgegooid om genadeloos binnen de lijnen te kunnen scoren; een puike winst. Dan de laatste wedstrijd, ook hier was weer de eerste set niet de beste. Maar de tweede set wilden de Heroes met winst naar huis en het lukte! Een paar mooie slagen en reddingen brachten zoete winst. Een derde plek voor de Heroes.

Als eerste de Megamini's en de Toppers. Ditmaal waren de lange jongens van Spaarnestad weer terug in de hoogste poule. De jongens speelden nu veel minder onbesuisd en zijn veel sterker dan voorheen. Beide teams van Atalante hebben zich kranig geweerd, maar de winst ging naar Spaarnestad. Dus het was … Lees meer »