Verlies voor Argon na langste rit

Geplaatst op: 18 maart 2013

De reis naar Nieuwenhoorn op het Zuid Hollandse eiland Voorne-Putten heeft Argon geen punten opgeleverd. Ten gevolge van schorsingen, blessures en privé omstandigheden kon trainer Alain Hijman geen beroep doen op een vijftal spelers en dus moest de opstelling behoorlijk door elkaar geschud worden. Dat gevoegd bij het feit, dat de spelersgroep eerder deze week te horen had gekregen, dat volgend seizoen bij Argon geen prestatievoetbal op zondag gespeeld zal gaan worden, maakte dat de verwachtingen dit keer niet meteen hoog werden ingeschat. Maar de spelersgroep toonde volop karakter en verzuimde niet, waardoor men zeker niet onderdeed voor de thuisploeg.

Het eerste echte gevaar ontstond na een kwartier spelen, toen doelman Romero Antonioli ver buiten het strafschopgebied een uitbraak van de thuisploeg wilde onderbreken en ook ruim voor aanvaller Muntslag bij de bal was. Omdat zijn voet echter bovenop in plaats van achter de bal terecht kwam, ontstond een botsing waaruit de scheidsrechter de conclusie trok, dat hij de doelman een gele kaart moest tonen. Een van de vele beslissingen, waaruit bleek dat de leidsman het geheel bepaald niet aanvoelde.

Tot kort voor rust gebeurde er voor beide doelen weinig gevaarvols, Muntslag schoor namens de thuisploeg een bal voor het doel langs en Romero Antonioli maakte een inzet van Hubregtse onschadelijk, daar was het wel mee gezegd. Maar in de laatste minuten voor de thee gebeurde het dan toch: de als linksback spelende Masies Artien liet zich in de luren leggen, de voorzet die volgde werd weliswaar uit het strafschopgebied gewerkt, maar de bal werd opnieuw ingebracht en kwam in het overvolle gebied precies tegen de voet van Muntslag, die het leer achter Romero Antonioli zag belanden voor de 1-0. Het antwoord van Argon kwam nog voor de doelwisseling, maar de door Joey van Ede vrij voor de doelman gezette Dion Gerritsen zag zijn inzet gestopt worden door de keeper van de thuisploeg.

Het eerste gevaar na rust kwam ook van Argon, toen Vincent Verheul na een afgeketste hoekschop van buiten het strafschopgebied hard uithaalde. Doelman van de Wijngaart wist deze poging met een knappe redding tot hoekschop te verwerken. Daarna was het voornamelijk de thuisploeg, die tot doelkansen wist te komen, maar de voorwaartsen lieten zien, dat enige scherpte bij hen ook volledig ontbrak. Pech hadden ze bij een schot van Kazbogan op de lat, voor het overige slaagde Romero Antonioli er in om baas over de situatie te blijven.

In de slotfase gooide Argon alles op de aanval, wat wel enkele onoverzichtelijke situaties voor het doel van Nieuwenhoorn opleverde, maar geen echte doelkansen. Het slotakkoord was voor de scheidsrechter, die ruim in blessuretijd een 100% fopduik van Kazbogan na lang aarzelen toch tot een strafschop promoveerde. Het feit, dat er geen kaart werd getrokken, maakte wel duidelijk dat de leidsman zijn eigen beslissing ook in twijfel trok. Het cadeautje werd door Winterbeg wel aangenomen, waardoor even later met 2-0 een einde kwam aan de wedstrijd.

Donderdagavond zullen in ieder geval weer enkele afwezigen aan kunnen sluiten bij de wedstrijd in het puntje van Noord-Holland bij De Zouaven in Grootebroek. Om de huidige p/d plek weer te ontstijgen zal daar de winst gepakt moeten worden, een pittige opgave, maar met de juiste instelling kan het team deze uitdaging zeker aangaan.

De reis naar Nieuwenhoorn op het Zuid Hollandse eiland Voorne-Putten heeft Argon geen punten opgeleverd. Ten gevolge van schorsingen, blessures en privé omstandigheden kon trainer Alain Hijman geen beroep doen op een vijftal spelers en dus moest de opstelling behoorlijk door elkaar geschud worden. Dat gevoegd bij het feit, dat … Lees meer »