Atalante Meisjes B kampioen

Geplaatst op: 25 maart 2013

Dit jaar is het ze (Anne-Wil, Ellen, Loulou, Marilot, Marjolein, Nadine, Rachel, Paula en Sayuri) dan eindelijk gelukt!! Vorig jaar waren ze eigenlijk ook al kampioen, maar omdat er tegenstanders niet op kwamen dagen en de plus-punten niet opgeteld werden ging in een spannende strijd een ander team er met de 1e plek vandoor. Maar dit jaar hebben de meiden het recht gezet! Met nog 3 wedstrijden te gaan kunnen ze niet meer ingehaald worden en zijn ze terecht kampioen!

Het is een vrij jong team dat in de B-poule mee doet, maar voor de helft nog uit C-jeugd spelers bestaat, dus des te meer een hele mooie prestatie.

De tegenstander op vrijdag 22 maart was SAS uit Uithoorn. Die staan op de een na laatste plaats dus moest wel makkelijk van te winnen zijn (Atalante heeft tot dusver nog geen set verloren!). Belangrijk was wel voor de meiden vooral niet te veel bezig te zijn met het kampioenschap, zodat ze lekker hun eigen spel konden blijven spelen. Wat vooral betekent veel in 3-en spelen waardoor er lekker gesmasht kon worden, wat een sterk wapen is van dit team! Ze hadden slechts twee punten (sets) nog nodig.

Na de opstelling en tips doorgenomen te hebben met de coaches Sanne en Bert begon de eerste set wat aarzelend, maar naarmate de set vorderde en ook gesteund door nogal wat geluid vanaf de tribune zetten ze de puntjes op de i. Ze maakten heel erg veel punten door een sterke serve en lieten SAS niet in hun spel komen. Met een mooie 25-10 sloten ze de eerste set af. Nog een set te gaan.. Deze set was Atalante ook duidelijk het sterkere team. Door een goede serve en mooie aanvallen wisten de meiden ook deze set ruim te winnen met dezelfde cijfers en dus KAMPIOEN!!!!!!!!!!!!!!! Ietwat schuchter van al lawaai en applaus van de tribune genoten de meiden van de behaalde 1e plek! Maar ze moesten door. Ze zijn naast het kampioenschap ook nog in strijd voor de Atalante Douchecup (het team wat de meeste wedstrijden zonder set verlies heeft gewonnen).

Weer met de voeten op de grond begon de derde set. De tegenstanders dachten nog wel even dat ze, omdat de punten niet meer nodig waren, een setje zouden kunnen pakken en deden er een schepje bovenop. Maar Atalante pakte het weer goed op er werd weer mooi in 3-en gespeeld en in de laatste set werd ook de bovenhandse service wat meer gebruikt, waar meer op getraind wordt de laatste tijd. Dit deed SAS de das om. Met een 25-10 en 25-11 speelden ze de partij uit en kon het kampioenschap gevierd worden met publiek, bloemen en een mooie grote beker! Een hele mooi prestatie van dit jonge team!

Dit jaar is het ze (Anne-Wil, Ellen, Loulou, Marilot, Marjolein, Nadine, Rachel, Paula en Sayuri) dan eindelijk gelukt!! Vorig jaar waren ze eigenlijk ook al kampioen, maar omdat er tegenstanders niet op kwamen dagen en de plus-punten niet opgeteld werden ging in een spannende strijd een ander team er met … Lees meer »