IJskoud weekend voor UWTC wielren

Geplaatst op: 25 maart 2013

Zaterdag 23 maart stond een zeer koude snijdende oostenwind tijdens het kampioenschap van Wheelerplanet. Gelukkig ligt de baan van Wheelerplanet bosrijk en dus redelijk 'windvrij'. Stijn Ruijter haalde in de massasprint van cat 5-6 een mooie derde plaats. Menno van Capel en Sven Nijhuis finishte ook netjes in het peloton bij cat 7, Sven 9e en Menno 10e. Bij de nieuwelingen bleef ook de hele groep, ondanks diverse vluchtpogingen, tot de eindsprint bij elkaar. Michael den Toom (de Amstel) won de sprint van Yannick Detant (Ulysses). Jeroen van Goor haalde vandaag het podium net niet en eindigde op de 4e plaats, Bart de Veer plaats 12.

Kampioenschap Waterland
Zondag 24 maart was het nog kouder op de wielerbaan van Ulysses in Amsterdam-Noord dan op de zaterdag bij Wheelerplanet. De straffe oostenwind gaf bij de meeste categorieën een totaal verbrokkeld veld. Bij de jeugd alleen Stijn Ruijter (cat 6) aan start voor UWTC. Stijn had bij de start problemen met zijn schoenen om ingeklikt te komen. Twee renners waren ervandoor gegaan voordat Stijn opgang was gekomen. Stijn won de sprint van de achtervolgers en wederom de derde plaats. Bij de nieuwelingen had Bart de Veer het zwaar en eindigde in de achterhoede. Ook hier een sterk verbrokkeld veld. Jeroen van Goor reed naar de 6e plaats.

Clubactiviteiten
Vanaf het paasweekeinde komen de clubactiviteiten weer op gang. Tweede paasdag, 1 april, start om 10.30 uur het lange afstandskampioenschap op ons clubparcours van sportpark Randhoorn in Uithoorn. Vanaf de leeftijd 15+ kan er worden meegedaan. Basislicentie verplicht. Vanaf dinsdag 2 april start ook weer de dinsdagavondcompetitie en de trainingen. Elke dinsdagavond (vanaf 2 april - 17 september) kan u om 19.00 uur starten op ons parcours (Sportpark Randhoorn) voor een wedstrijd. Deze wedstrijd staat open voor alle licentiehouders met uitzondering van Jeugd en duurt een uur. Deelname kost € 2,- en geschiedt op eigen risico. Er wordt gereden in een 40+ klasse en een 40- klasse. Basislicentie verplicht.

Jeugdtrainingen
Ook de jeugdtrainingen gaan vanaf dinsdag 2 april weer van start. De eerste avond nog in één groep van 17.15-18.15 uur. Aansluitend krijgen de jeugdleden en ouders uitleg over het komende seizoen. Vanaf 9 april wordt er weer in 2 groepen getraind. Wil je ook eens kennismaken met wielrennen bij UWTC, dat kan! Je mag twee proeftrainingen meedoen voordat je besluit om lid te worden. Vanaf de leeftijd van 8 jaar mag je al meedoen. Meer informatie is te vinden op: www.uwtc.nl/wielren

Zaterdag 23 maart stond een zeer koude snijdende oostenwind tijdens het kampioenschap van Wheelerplanet. Gelukkig ligt de baan van Wheelerplanet bosrijk en dus redelijk 'windvrij'. Stijn Ruijter haalde in de massasprint van cat 5-6 een mooie derde plaats. Menno van Capel en Sven Nijhuis finishte ook netjes in het peloton … Lees meer »