HVM te sterk voor IJburg

Geplaatst op: 25 maart 2013

Zondag 24 maart mochten de heren van HVM onder zeer lastige weersomstandigheden aantreden in Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen IJburg. Er waaide een keiharde, gure, ijskoude oostenwind over de kale vlakte waar het veld van IJburg is gesitueerd. Na de winst tegen Muiderberg de vorige week hoopten de Rondeveners wederom 3 punten binnen te slepen….
IJburg is een ervaren team met veel oudere spelers. Spelen tegen IJburg is zeker geen makkelijke opgave. Het team van HVM is relatief jong, maar wel zeer enthousiast en gedreven.
Die gedrevenheid kwam direct tot uiting tijdens het begin van de eerste helft: Mijdrecht greep het initiatief en speelde vooruit en veel op de helft van de tegenstander. Hierdoor kwamen er kansen om te scoren. HVM wist deze echter niet te verzilveren.

IJburg kwam in de eerste helft slechts sporadisch op de Mijdrechtse helft. Bij de eerste gevaarlijke uitbraak leverde dit echter een strafcorner op voor de Amsterdammers. Keeper Redmar Stienstra deed samen met de verdediging zijn uiterste best de bal te stoppen, maar via de rebound wisten de IJburgers de 1-0 aan te tekenen. Ondanks het goede spel keken de Mijdrechtenaren dus tegen een achterstand aan. HVM beschikt dit seizoen echter over de nodige veerkracht en rust in het spel. De mannen uit de Ronde Venen pakten de draad weer op en zetten aanval na aanval op.
Het was Casper Slot die bij zo’n aanval na een assist van Maarten Post de gelijkmaker binnen kon tikken. De stand was weer gelijk. Het aanvallende spel van Mijdrecht leverde nu meerdere strafcorners op. Eén van deze werd door Daniël de Graaf benut. Hij sleepte de bal hard langs de keeper van IJburg. Zo werd met een verdiende 2-1 voorsprong de rust bereikt.

Na de rust bleef HVM sterk spelen. IJburg kwam gaandeweg de tweede helft echter ook duidelijk meer “in de wedstrijd”. Het bleef lange tijd erg spannend voornamelijk omdat de heren uit Mijdrecht verzuimden één van de vele kansen die gecreëerd werden te benutten. Het was Daniël de Graaf uiteindelijk die aan alle onzekerheid een einde maakte door nogmaals een strafcorner binnen te slepen (3-1 voor HVM).
De wedstrijd liep inmiddels op z’n eind. IJburg bleef stug doorhockeyen, het werd de Mijdrechters niet cadeau gegeven. HVM hield echter goed stand. Uiteindelijk bleef het 3-1 in Mijdrechts voordeel en zo gingen de HVM’ers met de drie punten naar huis. Over de hele wedstrijd gezien zeker een dik verdiende overwinning, HVM was duidelijk de sterkste ploeg vandaag.
Tot “Man of the match” werd Casper Wilmink uitgeroepen.

Nu mogen de Mijdrechtse hockeyers eerst genieten van rust tijdens het Paasweekende. Hierna vindt de lastige thuiswedstrijd tegen koploper Hoorn plaats.

Zondag 24 maart mochten de heren van HVM onder zeer lastige weersomstandigheden aantreden in Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen IJburg. Er waaide een keiharde, gure, ijskoude oostenwind over de kale vlakte waar het veld van IJburg is gesitueerd. Na de winst tegen Muiderberg de vorige week hoopten de Rondeveners wederom … Lees meer »