VZOD/vdBoon overtuigend winnaar driekamp

Geplaatst op: 26 maart 2013

Op 9 maart verloor VZOD /vd Boon de wedstrijd tegen mededegradatiekandidaat Nikantes nog teleurstellend met 16-12. Daardoor moesten de Kudelstaarters samen met Nikantes uit Rotterdam en Paal Centraal uit Delft in een driekamp uit gaan maken wie in de derde klasse mocht blijven. De eerste tegenstander in de driekamp was Nikantes. In de Proosdijhal was het verzwakte team uit Rotterdam op zaterdag 16 maart geen schim meer van wat het was een week daarvoor. Het werd een complete walk-over in het voordeel van VZOD. Met 22-7 won de blauw-zwarte brigade overtuigend deze eerste driekampwedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal gaf VZOD de tegenstander geen schijn van kans. Alles lukte aan VZOD-zijde terwijl aan de kant van Nikantes geen mogelijkheden werden gecreëerd door het sterke verdedigingswerk van de thuisploeg. Dit leidde dan ook tot een riante 13-1 voorsprong voor VZOD in de rust. De wedstrijd was zo goed als gespeeld en het was alleen nog maar de vraag of men dit in de tweede helft nog verder uit kon bouwen. Met zo’n voorsprong wil men nog wel eens wat gas terugnemen en kakt men zodanig in dat het een stuk minder aantrekkelijk wordt om naar te kijken. Maar niets was minder waar. Ook in de tweede helft werd het massaal toegestroomde publiek getrakteerd op een wervelende korfbalshow. Wel begon Nikantes vanaf een 16-1 stand mee te scoren met VZOD, zodat de voorsprong van maar liefst 15 doelpunten niet verder op zou lopen. Dat deed gelukkig geen afbreuk aan het spel het en maakte de wedstrijd alleen nog maar leuker voor de toeschouwers. Uiteindelijk stopte de stortvloed aan doelpunten bij een eindstand van 22-7 en werden de spelers van VZOD op hun beurt getrakteerd op een oorverdovende ovatie van het publiek. Coach Frits Visser was dan ook zeer tevreden over het zeer geconcentreerde spel van zijn team en zag hierin een overduidelijk bewijs dat VZOD zeker niet in de onderste regionen van deze klasse thuishoort.

De tweede horde om degradatie te voorkomen was Paal Centraal, de studentenvereniging van de TU in Delft. De wedstrijd vond 19 maart plaats in de Wippolderhal in Delft en iedereen wachtte op het eerste fluitsignaal. Op dat moment stuntte de supportersvereniging van Paal Centraal met een geweldig confettikanon. Heel het veld ligt bezaaid met snippers en slierten. Alles werd door de thuisploeg uit de kast gehaald om VZOD/vd Boon uit de concentratie te halen, maar gelukkig zijn de snippers snel opgeruimd. Zo'n tien minuten later kan de scheidsrechter eindelijk de wedstrijd starten. VZOD start met Jessica Zijerveld voor de zieke Donja Passies. VZOD begint geconcentreerd aan de wedstrijd maar het belang van de wedstrijd is te zien aan de stroef lopende aanval. Pas in de vierde minuut opent de thuisploeg de score. Er volgen enkele onbenutte vrije worpen voor VZOD, maar via een strafworp van Eric Spaargaren verschijnt er toch een gelijke stand op het scorebord. Dat het tempo hoog ligt wordt daarna wel zichtbaar in de score. In de volgende drie minuten wordt maar liefst vier keer gescoord: 3-3. Daarna komt VZOD beter in de wedstrijd en trekt het initiatief langzaam naar zich toe. Via 2 doelpunten van Josine Verburg komen de bezoekers op een verdiende 3-5 voorsprong. Daarna gaat VZOD steeds beter spelen, kansen worden benut, en verdedigend worden er weinig fouten gemaakt, waardoor Paal Centraal nauwelijks kansen krijgt. Via onder andere 2 doelpunten van de prima spelende Dineke Westerhof wordt met een terechte 5-11 voorsprong de kleedkamer opgezocht. Direct na de rust neemt Paal Centraal het initiatief over en weet in enkele minuten de achterstand terug te brengen tot 8-11. VZOD vergeet om in deze fase de rust te bewaren en gaat in het tempo van de tegenstander mee, waardoor de wedstrijd nog onnodig spannend word. Dan volgt wederom een reeks doelpunten. Dit gebeurt echter aan beide kanten en dus komt Paal Centraal niet dichterbij. Halverwege de tweede helft is de stand 11-14. Het laatste kwartier is zeer spannend. De ballen blijven in rap tempo gegooid worden en kansen ontstaan aan beide kanten. Even lijkt het erop dat VZOD toch weer afstand neemt als Anika van Os met een doorloopbal de stand op 11-15 brengt. Paal Centraal laat zich echter niet kennen en komt met een schot en een strafworp weer terug naar twee punten verschil (13-15). De tijd begint te dringen voor de thuisploeg als er om en om gescoord word en de marge dus 3 punten blijft. Bij het laatste fluitsignaal staat er een verdiende 15-18 stand op het scorebord. Met deze winst is VZOD verzekerd van handhaving in de derde klasse. VZOD was de terechte winnaar van deze driekamp. Er is deze 2 wedstrijden zeer geconcentreerd en gedreven gespeeld. Als de Kudelstaarters gehele competitie zo gespeeld hadden, was deze nacompetitie zeker niet nodig geweest. De korfballers gaan nu weer verder met de veldcompetitie, waarin het op de tweede plaats staand VZOD meedoet voor het kampioenschap.

PS: Nikantes heeft zaterdag jl. met 11-10 van Paal Centraal gewonnen waardoor Paal Centraal degradeert naar de vierde klasse.

Op 9 maart verloor VZOD /vd Boon de wedstrijd tegen mededegradatiekandidaat Nikantes nog teleurstellend met 16-12. Daardoor moesten de Kudelstaarters samen met Nikantes uit Rotterdam en Paal Centraal uit Delft in een driekamp uit gaan maken wie in de derde klasse mocht blijven. De eerste tegenstander in de driekamp was … Lees meer »