Tennisverenging Vinkveen wint eerste editie van De Ronde Venen Cup

Geplaatst op: 26 maart 2013

Sporters werd geadviseerd ledematen in te smeren met vaseline tegen bevriezing. Toch was de straffe wind en bittere kou geen spelbreker tijdens de eerste editie van ‘De Ronde Venen Cup’.

Tennisvereniging Wilnis, Vinkeveen en De Ronde Vener organiseerde op zaterdag 23 maart een toernooi om de strijd aan te gaan met de andere verenigingen uit de gemeente De Ronde Venen. Ondanks dat niet alle banen speelklaar waren voor het zomerseizoen, werd er met 85 man getennist bij twee verenigingen.

Van 10.30 uur tot 17.30 uur werden met partijen van een uur de games geteld om een uiteindelijke winnaar te kunnen bepalen. Het was fantastisch om te zien dat alle deelnemers paraat stonden ondanks de kou, sommige waren als ware wintersporters verkleed. Er werd de hele dag sportief, gezellig, maar ook fanatiek gesport! Bizarre punten, door de wind wegdraaiende tennisballen, waren eerder regelmaat dan uitzondering.

In Vinkeveen zorgden de hoogste categorieën voor mooie partijen voor de vereniging, waar tevens een Open Dag werd gehouden. Een paar kilometer verderop, bij TV Wilnis, lagen de banen er verlaten bij. De nieuwe Advantage RedCourt banen zullen hopelijk snel bespeelbaar zijn voor het nieuwe seizoen. Weer een paar kilometer verderop, bij TV De Ronde Vener, werden de laatste wedstrijden gespeeld, waarna aan het einde van de middag de winnende club bekend werd gemaakt.

De Ronde Venen Cup 2013 is gewonnen door tennisvereniging Vinkeveen! Een mooie start voor een jarenlange traditie met volgend jaar hopelijk deelname van alle tennisverenigingen uit de gemeente!

Sporters werd geadviseerd ledematen in te smeren met vaseline tegen bevriezing. Toch was de straffe wind en bittere kou geen spelbreker tijdens de eerste editie van ‘De Ronde Venen Cup’. Tennisvereniging Wilnis, Vinkeveen en De Ronde Vener organiseerde op zaterdag 23 maart een toernooi om de strijd aan te gaan … Lees meer »