Simpele overwinning Atlantis 1

Geplaatst op: 2 april 2013

Afgelopen zaterdag werd de buitencompetitie weer hervat door het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1. In de kou moest de ploeg op eigen terrein aantreden tegen KIOS uit Nieuw-Vennep. Na het kampioenschap in het binnenseizoen ziet Atlantis goede mogelijkheden om ook buiten hoog te eindigen. Daarvoor moest dan wel gewonnen worden tegen KIOS waar in de aller eerste wedstrijd van het seizoen nog tegen verloren werd. Maar Atlantis is in de tussentijd behoorlijk gegroeid dus er was voldoende vertrouwen binnen de ploeg. De wedstrijd werd uiteindelijk vrij gemakkelijk gewonnen met 13-5.

In de aanloop naar deze wedstrijd kende Atlantis een rommelige voorbereiding. De voortdurende kou zorgde ervoor dat oefenwedstrijden werden afgelast, maar uiteindelijk waren er op het laatste moment toch nog ploegen bereid gevonden te oefenen. Zo werd afgelopen week nog buurvereniging de Vinken verslagen. Het vertrouwen dat hieruit geput werd kon mooi meegenomen worden naar de competitie.

Atlantis begon voortvarend aan de wedstrijd. Het duurde niet lang voordat het eerste doelpunt voor de thuisploeg op het scorebord stond. Ook de tweede en derde goal volgde vrij gemakkelijk voordat KIOS iets terug kon doen. Hierna volgde even een periode waarin het wat stroever liep voor de Rabobank formatie. De korf leek moeilijk te vinden en zo kon KIOS naderen tot op 4-3. Even leek het of het een echte wedstrijd zou gaan worden, maar toen zette Atlantis orde op zaken. De verdediging van de ploeg uit Mijdrecht stond behoorlijk solide en liet de rest van de eerste helft geen doelpunt meer door. Aanvallend bleef het moeizaam, maar toch werd de voorsprong gestaag uitgebouwd en bij een stand van 7-3 gingen de ploegen de kleedkamers in.

De tweede helft toonde een vergelijkbaar beeld met het einde van de eerste helft. Aanvallend liep het allemaal niet zo soepel, maar verdedigend was er geen vuiltje aan de lucht. Atlantis bleef wel scoren, maar het ging allemaal niet vanzelf. Omdat de ploeg uit Mijdrecht er wel voor bleef werken had KIOS weinig in te brengen en werd toch puntje voor puntje de voorsprong uitgebreid. Dit resulteerde in een eindstand van 13-5. Een uitslag die onder de koude omstandigheden eigenlijk nog niet eens zo gek is.

Na deze simpele overwinning zal Atlantis zich snel gaan richten op de volgende wedstrijd. Volgende week zal de ploeg op bezoek gaan bij Thor in Harmelen. Eerst volgende thuiswedstrijd is op 13 April om 15:30 tegen KCD.

Afgelopen zaterdag werd de buitencompetitie weer hervat door het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1. In de kou moest de ploeg op eigen terrein aantreden tegen KIOS uit Nieuw-Vennep. Na het kampioenschap in het binnenseizoen ziet Atlantis goede mogelijkheden om ook buiten hoog te eindigen. Daarvoor moest dan wel gewonnen worden … Lees meer »