Argon wint van Elinkwijk

Geplaatst op: 2 april 2013

Terecht was de zege zeker, de cijfers waren zelfs aan de magere kant, maar enig geluk zat er deze avond dan ook weer niet in. In de openingsfase was het voornamelijk routinier Patrick Lokken die voor gevaar zorgde. Doelman Yahia wist zijn eerste inzet nog onschadelijk te maken, maar toen de aanvalsleider na 11 minuten de bal uit een voorzet van Wilco Krimp direct verder leidde, kon de keeper de bal alleen nog maar toucheren en niet keren 1-0. Drie minuten later had de doelman alle geluk van de wereld, toen Dion Gerritsen uit een voorzet van Houssain el Zeryouh de bal tegen de onderkant van de lat zag belanden, terwijl enkele pogingen van Jorn van Lunteren door de doelman werden gekeerd of net naast het doel belanden. Nog voor rust kopte ook Rob Overvliet na een hoekschop nog tegen de lat, het was duidelijk dat de 1-0 ruststand eigenlijk te laag was.

Maar door die kleine achterstand bleef Elinkwijk er natuurlijk wel in geloven en in de tweede helft zocht de ploeg toch wat meer de aanval. De ruimte die dat opleverde zorgde voor doelgevaar voor de Utrechtse doelman, maar deze wist ook nu enkele malen de baas te blijven op inzetten van Jorn van Lunteren en Dion Gerritsen, terwijl Rob Overvliet vanuit een moeilijke hoek de bal in het zijnet kopte waar het opnieuw voor de goal brengen een betere optie leek. Toen doelman Yahia na 65 minuten weer een inzet van Jorn van Lunteren wist te stoppen, kroop het gevoel van “het zal toch niet weer fout gaan” in het elftal en zakte men meer en meer terug. Dat zorgde er voor, dat Elinkwijk tot twee maal toe gevaarlijk wist te worden, maar de eerste inzet van Cornet na een heel verre uittrap van zijn keeper kon door Romero Antonioli tot hoekschop worden verwerkt, terwijl Joey van Ede zijn doelman 10 minuten voor tijd te hulp schoot door de bal na een kopbal net voor de lijn weg te trappen. De spanning bleef er in tot minuut 88, toen was een uittrap van Romero Antonioli een prooi voor de diepgaande Jorn van Lunteren, die met een balletje breed invaller Samir Jebbar vrij voor de doelman zette. Tegen de inzet van de kleine aanvaller was ook Yahia niet bestand, zodat de uiteindelijk bevrijdende 2-0 dan toch op het bord kwam.

Maandag komt de Kon. HFC naar Mijdrecht en kunnen we zien of de opgaande lijn ook tegen deze ploeg voortgezet kan worden.

Het heeft lang geduurd, voor velen natuurlijk veel te lang, maar het zoet van de overwinning is weer gesmaakt door de equipe van trainer Alain Hijman. Na een aantal (soms onterechte) nederlagen werd de avondwedstrijd tegen Elinkwijk in een 2-0 zege omgezet en dat leverde vooral opgeluchte gezichten op. Terecht … Lees meer »