Goed weekeinde voor Argon

Geplaatst op: 2 april 2013

Na de winst in de wedstrijd tegen Elinkwijk volgde Tweede Paasdag de ontmoeting met Kon. HFC uit Haarlem, de nummer drie van de ranglijst. Opvallend veel mensen hadden ondanks de frisse omstandigheden de weg naar het sportpark gevonden, wat dat betreft tonen de supporters in deze tijd evenveel karakter als het team van Alain Hijman. Want ook nu werd de strijd volop aangegaan en werd duidelijk, dat de groep het seizoen zeker niet als een nachtkaars uit wil laten gaan.

Maar de inzet leverde in de openingsfase niet al te veel voordeel op. De strijd ging gelijk op en alleen bij een scherpe voorzet van Jorn van Lunteren, waarbij Patrick Lokken net een teenlengte tekort kwam, was doelman van der Werf even verontrust. Ook de gasten waren pas na een klein half uur voor het eerst gevaarlijk in de buurt van Romero Antonioli, de voorzet kon door Wilco Krimp nog net tot hoekschop worden verlengd. Even later moest Rob Overvliet bij een scherpe voorzet van de rechterkant reddend optreden voor het overige bleven ook de aanvallen van de gasten tamelijk gevaarloos.

Ondanks dat waren de gasten in de laatste fase voor de rust wel de bovenliggende partij geworden, alleen onderbroken door een bijna kansrijke situatie voor Samir Jebbar, de uitlopende doelman was echter net een fractie eerder bij de bal en wist het leer weg te werken.

Na rust leek het er op dat de Koninklijke het heft meer en meer in handen ging nemen. Argon slaagde er niet echt in, om zich onder de druk uit te voetballen en het werd bepaald druk in het Mijdrechtse strafschopgebied. Echte grote kansen bleven in deze fase echter ook uit en halverwege de tweede helft kwam Argon plots op een voorsprong. Een scherp indraaiende hoekschop van Jorn van Lunteren werd bij de eerste paal slecht verdedigd en zodoende eindigde de lage voorzet pardoes in het net, tot grote woede van doelman van der Werf die de verantwoordelijke verdediger in niet mis te verstane woorden duidelijk maakte, hoe groot diens fout wel was, 1-0. Deze voorsprong was het steuntje, dat Argon net nodig had, want nu wisten zij zich wel onder de druk uit te worstelen en in het vervolg van de wedstrijd was het aantal kansen voor Argon even groot als voor de tegenstander. Maar de doellieden hadden duidelijk geen zin, om mee te werken aan uitbreiding van de score. Van der Werf stopte inzetten van Patrick Lokken, Dion Gerritsen en een vrije trap van Houssain el Zeryouh, waar Romero Antonioli inzetten van Lomis, van de Ban en Tjon-A-Njoek wist te pareren. Eenmaal moest hij zich laten assisteren door Patrick Lokken, die de bal na een hoekschop uit de doelmond weg wist te trappen. In de blessuretijd kwamen er nog mogelijkheden voor Argon, omdat HFC alles op de aanval gooide, maar de ingevallen Yassin Ouhadou wist daar niet van te profiteren. Met een laatste redding van Romero Antonioli, die zich in een scrimmage onvervaard op de bal stortte, kwam het einde aan deze mogelijk niet goede, maar wel spannende en onderhoudende wedstrijd. De spanning in de hoofdklasse is na dit weekend zowel boven- als onderin de lijst weer toegenomen, met een verschil van 13 punten tussen de nummer 1 en de voorlaatste positie is duidelijk, dat iedere ploeg tot aan het einde zal moeten strijden om de punten binnen te kunnen halen.

Na de winst in de wedstrijd tegen Elinkwijk volgde Tweede Paasdag de ontmoeting met Kon. HFC uit Haarlem, de nummer drie van de ranglijst. Opvallend veel mensen hadden ondanks de frisse omstandigheden de weg naar het sportpark gevonden, wat dat betreft tonen de supporters in deze tijd evenveel karakter als … Lees meer »