Atlantis B1 wint ook de tweede veldwedstrijd

Geplaatst op: 8 april 2013

Het tweede deel van de veldcompetitie is weer van start gegaan. Aangezien Atlantis B1 in het eerste deel kampioen is geworden komen ze nu uit in een promotiepoule. Doel vooraf is kampioen worden en promoveren naar de eerste klasse. Een klasse waar ze in de zaal hebben laten zien in thuis te horen. De eerste wedstrijd vorige week werd gewonnen met 13-10 tegen EKVA B1.

Afgelopen zaterdag mocht de door Roebeson expertises en taxaties gesponsorde ploeg afreizen naar Haarlem om aan te treden tegen Rapid B1. De start van de ploeg was wat moeizaam. De tegenstander was minder en in het begin ging Atlantis mee in het langzamere tempo. Na een aantal rommelige aanvallen begon het iets te lopen en scoorde de ploeg het eerste doelpunt: 0-1. Rapid maakte gelijk en nam daarna verrassend een voorsprong, De Roebeson equipe maakte gelijk en liep daarna gelijk uit naar een 2-4 voorsprong. Nadat Atlantis weer scoorde en het gat naar drie punten verschil tilde, was er weer een moment van slapte en liet het de tegenstander toch weer terugkomen naar twee verschil. Op dat moment voerde de ploeg de druk op en speelde eindelijk hun eigen aanvalsspel met een goed tempo. Na een aantal scores werd de rust opgezocht met een voorsprong van 3-8. In de rust werd er door de coach aangehaald dat er scherper verdedigd moest worden en dat de aangeef er nog beter uitgehaald moest worden. Aanvallend was het laatste deel goed en werd de ruimte in het vak gebruikt en was het baltempo hoog waardoor de tegenstander het niet meer kon bijbenen. Na de rust werd er direct tweemaal gescoord waardoor Atlantis uitliep naar 3-10. Op dat moment was zeker aanvallend de scherpte weg en werden er erg veel 100% kansen niet benut. Hierdoor werd het voor de tegenstander nog een redelijke uitslag en konden ze uiteindelijk ook nog tweemaal scoren. Gelukkig benutte Atlantis nog wel wat kansen waardoor de wedstrijd beëindigd werd met een 5-14 eindstand.

Ondanks de overwinning waren de ploeg en de coach uiteindelijk nog niet geheel tevreden en hadden een veel ruimere overwinning willen en moeten boeken. Aankomende zaterdag speelt de ploeg om 17:00 uur tegen Antilopen B1 thuis op het eigen sportcomplex aan de Hoofdweg. Wanneer u de ploeg wilt volgen, kijk dan op www.kvatlantis.nl of het twitteraccount @kvatlantis. De ploeg vind het leuk als u ze komt aanmoedigen.

Het tweede deel van de veldcompetitie is weer van start gegaan. Aangezien Atlantis B1 in het eerste deel kampioen is geworden komen ze nu uit in een promotiepoule. Doel vooraf is kampioen worden en promoveren naar de eerste klasse. Een klasse waar ze in de zaal hebben laten zien in … Lees meer »