Argon onderuit tegen DHC

Geplaatst op: 8 april 2013

Waar de spelers destijds in de wedstrijd in Delft inspiratie leken te halen uit het hondenweer en met 1-4 de zege pakten, leken ze deze keer door het lentezonnetje niet in staat om een drempel over te komen. De wil was er wel, maar het heilige vuur leek maar niet ontstoken te kunnen worden en omdat de gasten ook niet bepaald de sterren van de hemel speelden, was er deze middag weinig spectaculairs te zien aan de Mijdrechtse Hoofdweg.

Geheel passend in het beeld was er in de eerste twintig minuten dan ook geen enkele situatie, waarin doelman Noah Zuidwijk of zijn Delftse collega De Jong zich zorgen hoefden te maken. Het was dan ook een zogenoemde stilstaande fase, die zorgde voor een wijziging op het scorebord. Een vrije trap van Den Os werd door Noah Zuidwijk tot hoekschop verlengd en toen de bal na die cornerbal in het strafschopgebied plots voor de voeten van de meegekomen verdediger Mensah viel, had die geen moeite om de bal langs de vergeefs reagerende doelman te krijgen voor de 1-0. Dat deze stand met de rust nog niet gewijzigd was, kwam doordat de twee mogelijkheden, die DHC nog wist te scheppen, door Noah Zuidwijk werden gepareerd en door het feit, dat de assistent kort voor rust een succesvolle doorbraak van Patrick Lokken afvlagde voor een door velen betwiste buitenspelsituatie.

Na de thee nam Argon wel meer het initiatief, maar de weinige kansen, die dat opleverde, werden niet op de juiste manier afgerond. Met name de kans voor Patrick Lokken na een uur spelen op een prima voorzet van Dion Gerritsen had een treffer op moeten leveren, nu vloog de bal van korte afstand net langs de verkeerde kant van de paal. Omdat de gelijkmaker dus uitbleef, werd meer en meer de aanval gezocht en dus de verdediging soms open gezet. Dat werd 9 minuten voor tijd afgestraft door de gasten, die een uitbraak over de rechtervleugel lieten volgen door een voorzet op de net ingevallen Spaan, die eerst tegen het lichaam van Masies Artien aan schoot, maar de bal in de rebound toch langs Noah Zuidwijk wist te werken voor de 0-2.

Met de bekende moed der wanhoop werd nog getracht, deze schade te repareren, maar tot aan de blessuretijd leverde het slechts enkele scrimmage situaties voor het doel van de Jong op, geen treffer. Dat die eretreffer dan toch nog viel, was volledig op het conto van die doelman te schrijven, want de kopbal van Patrick Lokken na een vrije trap van Nicolai Verbiest was zeker niet onhoudbaar. Al grabbelend zorgde de keeper er echter voor, dat de eindstand op 1-2 werd bepaald waarmee de gasten mogelijk iets meer kregen, dan ze verdienden, maar doelpunten bepalen nu eenmaal wie de winst mee naar huis mag nemen.

De ranglijst is na deze speeldag op alle fronten nog weer spannender geworden, de komende weken zal er door menig speler en supporter waarschijnlijk met angst en beven gekeken worden, hoe de uitslagen deze keer weer waren. Een wedstrijd zonder belangen lijkt er voorlopig nog niet in te zitten.

Waar de spelers destijds in de wedstrijd in Delft inspiratie leken te halen uit het hondenweer en met 1-4 de zege pakten, leken ze deze keer door het lentezonnetje niet in staat om een drempel over te komen. De wil was er wel, maar het heilige vuur leek maar niet … Lees meer »