Winst en verlies voor Atalante dames 1

Geplaatst op: 8 april 2013

Even kon het team, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, ruiken aan plek twee. Helaas voor Atalante werd een pd-kans teniet gedaan, omdat de nummer 2 van de koploper won. Atalante deed toen wel zelf goede zaken; met maar liefst 1-3 werd uit gewonnen van directe concurrent de Spuyt uit Amsterdam.

Afgelopen vrijdag mocht dames 1 zelf aantreden tegen koploper SVU D2. Een belangrijke wedstrijd voor de Amsterdamse studenten uit Amstelveen; bij verlies kon het kampioenschap zomaar door hun vingers glippen. Het team was er dus op gebrand te winnen van Atalante. Atalante echter op haar beurt had wel zin om de competitie tot het laatst spannend te houden en was uit op winst.
De gifbeker van Atalante was nog niet leeg; dit keer moet Jana met een gebroken neus rust houden. Gelukkig was dames 2 vrij en kon er maar liefst een beroep gedaan worden op drie speelsters van de nieuwbakken kampioenen. Inge Bakker, Annemarieke Wijnands en Loes Kuijper completeerden het eerste damesteam.

De start van de wedstrijd was niet best te noemen; het was even zoeken binnen de lijnen en er werd gespannen en slordig gespeeld. Gelukkig was SVU ook verre van scherp en zo ging het de gehele set gelijk op. Toen SVU even uitliep werd Loes binnen de lijnen gebracht. Haar routine zorgde ervoor dat Atalante terugkwam in de set. Dankzij een goede servicereeks van SVU was het uiteindelijk dat team dat aan het langste eind trok (24-26).

De tweede set was een kopie van de eerste, maar door een switch in posities ging het spel beter lopen bij Atalante. Een lichte voorsprong aan het begin van deze set gaf Atalante wat lucht. Het jonge team uit Amstelveen gaf zich niet zomaar gewonnen. Het was hard werken, maar Atalante trok de stand gelijk (29-27).

In de derde set liep Atalante achter de feiten aan en ontstond snel een achterstand. Dankzij een goede servicebeurt kwam het Vinkeveense team weer terug in de set, maar direct liep SVU opnieuw uit. Helaas konden de time-outs en wissels van coach Carin van Kouwen het tij niet keren en ging de set met 19-25 naar SVU.

De vierde set was de koek een beetje op. SVU speelde veel sneller dan Atalante en de blokkering had weinig antwoord op de buitenaanvallen van SVU. Verdedigend ging het deze set veel minder dan de voorgaande sets en geheel terecht ging ook de vierde set met 17-25 naar SVU. Het team heeft nu nog drie punten nodig om het kampioenschap op haar naam te schrijven.

Atalante speelt volgende week vrijdag om 19:30 uur haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander is rode lantaarndrager Smashing Velsen uit IJmuiden.

Vinkeveen – Met nog twee wedstrijden te gaan staat Atalante dames 1 op een prima vijfde plek. De laatste wedstrijden worden gespeeld tegen resp. de nummer 10 en 12, dus een derde plaats is zeker nog haalbaar. De dames zullen er alles aan doen om deze derde plaats te bemachtigen. … Lees meer »