Hollandse avond TOP

Trio Tresore brengt een muzikale schat naar Careyn Maria Oord


Geplaatst op: 8 april 2013

Op uitnodiging van Troupe A'dour, de organisatie voor muziek, theater en culturele projecten uit Wilnis, verzorgt Trio Tresore op zaterdagochtend 20 april 2013 een concert voor bewoners van het zorgcentrum Careyn Maria Oord. De aanvang is 10.30 uur. Dit concert is er één in een serie die Troupe A’dour samenstelt. De bedoeling is om de bewoners van het zorgcentrum te laten genieten, samen met hun familie, verzorgers en buurtbewoners.

Trio Tresore is pas opgericht en dit concert in Vinkeveen is één van de eerste optredens van dit ensemble, dat bestaat uit drie jonge professionele musici: Naomi Bach, Helena Basilova en Frank Engel.

Naomi Bach (viool)
Naomi Bach kreeg op haar 4e jaar de eerste vioollessen. Ze studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam, de Royal College of Music te Londen en aan het Utrechts Conservatorium, waar zij in 2007 haar Master’s Degree heeft behaald. Naomi volgde Masterclasses bij Ilya Grubert, Kees Hulsman, Philippe Graffin, Enrico Gatti en het Escher trio.

Orkestervaring deed Naomi op bij verschillende bekende orkesten en vanaf 2009 is ze als 1e violiste verbonden aan het Residentie Orkest. Hiernaast reist ze regelmatig naar Kuala Lumpur waar zij werkzaam is bij het Malaysian Philharmonic Orchestra.
Zo vormt een duo met de pianiste Min-Kyung Choi en de harpiste Danielle Riegel (Duo Romantica).

Naast het klassieke repertoire speelt Naomi ook graag andere projecten. Zo heeft zij onder andere meegewerkt met Marco Borsato, Josh Groban, Sarah Brightman, Paul de Leeuw, Lucie Silvas, Mathilde Santing, Carel Kraayenhof en Il Divo. In 2007 heeft ze een tournee gemaakt naar China met het Malando Orkest.
Naomi bespeelt een viool van Luigi Marconcini uit 1779, Cremona, in bruikleen gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Helena Basilova (piano)

Helena Basilova, geboren in Rusland, kwam op 7 jarige leeftijd naar Nederland en woonde tot haar 18e jaar in Wilnis. Helena studeerde af aan het Conservatorium in Amsterdam en won verschillende prijzen, o.a. het Prinses Christina Concours.

Als winnaar van de 'Debut Series Concert Tour' in maart 2008, gaf ze concerten op vele plaatsen in ons land, o.a. het Concertgebouw in Amsterdam.
Helena speelde soloconcerten in Spanje, Portugal, Italië, IJsland, Rusland en Verenigde Staten.

Van 2010 tot 2013 verbleef ze in New York om te studeren aan de New York University en speelde o.a. in Carnegie Hall en de Symphony Space New York City.
Helena heeft een special band met de Tsjechische componist Leos Janacek en bracht in januari 2013 een CD met pianowerk van hem uit.

Naast het klassieke repertoire speelt ze graag hedendaagse muziek. In december 2012 ging een werk in première van de Amerikaanse componist Molly Herron, speciaal voor Helena geschreven.

Helena is diverse keren te horen en zien geweest in tv en radioprogramma’s.
Momenteel is Helena op concerttournee door Japan.

Frank Engel (tenor)
Frank Engel volgde de opleiding aan de theaterschool De Nieuw Amsterdam en het Conservatorium in Utrecht. Hij heeft in vele en verschillende producties gezongen in opera’s en musicals In Nederland en België, zoals The Phantom of the Opera van Music Hall/ Really Useful Company, The Hired Man van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, Kuifje, De Zonnetempel van Tabas&Co/ Moulinsart, Le Fiancé de Margot, The Mikado en La Pericholle van Stichting Thalia.

Hij zong de Mis in G-dur van F. Schubert met het Voorhouts kamerkoor, in Opera per tutti (muziek van W.A. Mozart), rollen in La Traviata van G. Verdi, Carmen van G. Bizet en La Juive van F. Halévy bij de Nederlandse Opera.

Trio Tresore speelt veel lichte klassieke muziek van Italiaanse componisten zoals Franceso Paolo Tosti (1846-1916) en Cesare Andrea Bixio (1896-1978). Deze componisten waren in hun tijd erg bekend en hun liederen stonden en staan op het repertoire van grote zangers als Luciano Pavarotti, Placido Domingo en Helmut Lotti.
Ook wordt muziek uitgevierd uit de bekende film “ Romeo en Julia”.

De toegang voor bewoners van het zorgcentrum is gratis. Voor bezoekers van buiten bedraagt de toegang € 5,00.

Zorgcentrum Careyn Maria Oord
Herenweg 69
3645 DH Vinkeveen
Zaterdagochtend 20 april 2013
10.30 uur

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Trio Tresore brengt een muzikale schat naar Careyn Maria Oord

Op uitnodiging van Troupe A'dour, de organisatie voor muziek, theater en culturele projecten uit Wilnis, verzorgt Trio Tresore op zaterdagochtend 20 april 2013 een concert voor bewoners van het zorgcentrum Careyn Maria Oord. De aanvang is 10.30 uur. Dit concert is er één in een serie die Troupe A’dour samenstelt. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: