HVM bedwingt koploper

Geplaatst op: 8 april 2013

Zondag trad HVM thuis aan tegen Hoorn, de koploper. De Westfriezen waren in de competitie al dertien wedstrijden zonder puntverlies en hadden sterke teams als Abcoude en Hoeksche Waard met 9-0 en 6-0 opgerold. De Mijdrechters waren dus gewaarschuwd. In een spannende wedstrijd wist HVM met geconcentreerd en degelijk spel Hoorn op 1-1 te houden.

De thuisploeg kwam fel uit de startblokken. Al in de 3e minuut viel de eerste strafcorner. Eén van de vier Hoornse verdedigers werd achter de middellijn gestuurd door de strak leidende scheidsrechters, HVM scoorde echter niet. Daarna begon Hoorn aan te dringen, maar de Mijdrechtse verdedigers Meijer, Hartwigsen, Hensbroek en Mantel hielden het achterin goed dicht.
In de 12e minuut kreeg Hoorn zijn eerste strafcorner, maar keeper Stienstra redde op de inzet. Een minuut later wist ook HVM een strafcorner niet te verzilveren. Daarna was het weer de beurt aan Hoorn, dat in de 20e minuut twee strafcorners achter elkaar kreeg. De stand bleef 0-0.

HVM speelde geconcentreerd. Altijd was er een medespeler beschikbaar om een verloren bal terug te veroveren. Hoorn kwam er niet langs en begon te mopperen op de scheidsrechters, wat eerst een groene kaart opleverde, en vlak voor rust een gele. Toch wist Hoorn met tien man nog een strafcorner te halen, maar de rust kwam met 0-0.

Hoorn begon de tweede helft afwachtend. In de achterhoede konden Jurrian Hartwigsen en Koen Meijer wel een dozijn keer de bal over de halve breedte van het veld naar elkaar overspelen, zonder dat er een Hoornse aanvaller dichterbij kwam.

Al in de 4e minuut kregen de hardwerkende Mijdrechters weer een strafcorner, en meteen daarna nog een. Een paar minuten later kreeg eerst Arjan Blommaert voor open doel een lastige kans, en nauwelijks een minuut later sloeg Mats Kaas een voorzet van Maarten Post net over het doel.
Na een kwartier brak Hoorn de stand open. Lijnstop Tim Mantel kreeg bij een strafcorner de bal op het lichaam, en Hoorn benutte de toegekende strafbal, 0-1.

HVM bleef erin geloven, maar weer bleven twee strafcorners onbenut. Totdat in de 25e minuut Arjan Blommaert zich in de cirkel ontdeed van een tegenstander en laag de gelijkmaker binnen sloeg. Vlak daarna kreeg hij geel voor een duwfout, en moest HVM vijf minuten met tien man spelen. Hoorn kreeg in die periode nog wel een strafcorner te nemen, maar ook deze werd gestopt. Even later moest HVM de verdediging omzetten omdat Jurrian Hartwigsen werd geraakt door een hard geslagen bal en werd vervangen. Kort daarna kwam Blommaert terug in het veld en werden de rollen omgedraaid: een Hoornse speler kreeg geel voor het haken van een tegenstander.

Het bleef spannend, aan beide kanten, maar 1-1 werd de terechte eindstand. Dit betekende het eerste puntenverlies voor Hoorn, waar de ploeg het zichtbaar en hoorbaar moeilijk mee had. Het team was nog volop in discussie met de scheidsrechters, terwijl de HVM-spelers al een ereronde liepen voor het talrijke en meelevende publiek, onder toeziend oog van hun tevreden coach Nouschka Capel.
Keeper Redmar Stienstra werd gekozen tot man van de match. HVM staat nu derde in de competitie, met nog kansen op de tweede plaats.

Zondag trad HVM thuis aan tegen Hoorn, de koploper. De Westfriezen waren in de competitie al dertien wedstrijden zonder puntverlies en hadden sterke teams als Abcoude en Hoeksche Waard met 9-0 en 6-0 opgerold. De Mijdrechters waren dus gewaarschuwd. In een spannende wedstrijd wist HVM met geconcentreerd en degelijk spel … Lees meer »