VZOD/vdBoon verspeelt kampioenschap

Geplaatst op: 9 april 2013

Nadat in de zaal op overtuigende wijze degradatie uit de derde klasse was voorkomen, wordt er door VZOD/vdBoon op het veld niet tegen degradatie maar om het kampioenschap gespeeld. In de strijd om het kampioenschap stond er gelijk een beslissende wedstrijd op het programma voor de op de tweede plaats staande Kudelstaartse formatie: de koploper GKV uit Den Haag kwam afgelopen zaterdag op bezoek aan de Wim Kandreef.

Zaterdagmiddag stond er een klein zonnetje aan de hemel, maar woei er een stevige koude wind. Of dit de oorzaak was is moeilijk te zeggen maar de thuisploeg kwam geen moment in de wedstrijd. De ploeg was geen schim van de ploeg die zo overtuigend degradatie wist te voorkomen in de zaal. De bezieling en overtuiging waren ver te zoeken. De bezoekers uit de residentie namen gelijk het initiatief en wisten voordat VZOD ook maar een uitgespeelde kans had gecreëerd, binnen 3 minuten, een 2-0 stand op het scorebord te zetten. Gestrekt door deze snelle voorsprong ging GKV verder op de ingeslagen weg en zij wisten de VZOD verdediging onderdruk te zetten en kansen regelmatig om te zetten in doelpunten. Nadat aanvoerder Bart Verheul in de zevende minuut via een afstandsschot de stand nog op 1-3 had gebracht, duurde het tot de 25e minuut voor de thuisploeg voor de tweede maal de korf wist te vinden via Anika van Os: 1-7. In deze fase werden er veel onnodige (plaats)fouten gemaakt. Ook onder de korf hadden de blauw-zwarten niet veel in te brengen en was de rebound niet goed verzorgd, waardoor herhaalde doelpogingen niet vaak mogelijk waren. Aan het eind van de eerste helft ging het iets beter en kon VZOD via doelpunten van Josine Verburg en Donja Passies de schade nog enigszins beperken. De rust werd echter bereikt met een 4-11 stand. De wedstrijd was dus eigenlijk na 35 minuten al gespeeld.

Na de rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld. In zo’n geval lijkt bij de bovenliggende partij ook alles te lukken en bij de mindere ploeg lukt er dan niet veel. Ook in de tweede helft een mat VZOD/vdBoon. Halverwege de tweede helft was het 'echte' VZOD even te zien nadat Anika van Os door haar tegenstandster onsportief werd weggeduwd bij een duel om de bal. De thuis ploeg maakte zich kwaad en ging fanatiek spelen waarbij het eindelijk (maar natuurlijk veel te laat) de strijd werd aangegaan. Dit resulteerde in 3 doelpunten op rij: 7-13. Daarmee was ook het Kudelstaartse kruid verschoten en ondanks de, door coach Frits Visser ingezette wisselspelers, speelde de aanstaande kampioen uit Den Haag de wedstrijd gecontroleerd uit, met een, niet eens geflatteerde, 9-20 eindstand tot gevolg. Aanstaande zaterdag komt 'buurman' KIOS uit Nieuw-Vennep op bezoek, om die wedstrijd te winnen zal het 'echte' VZOD weer op het veld moeten staan.

Nadat in de zaal op overtuigende wijze degradatie uit de derde klasse was voorkomen, wordt er door VZOD/vdBoon op het veld niet tegen degradatie maar om het kampioenschap gespeeld. In de strijd om het kampioenschap stond er gelijk een beslissende wedstrijd op het programma voor de op de tweede plaats … Lees meer »