Atlantis B1 wint ook de derde wedstrijd overtuigend

Geplaatst op: 15 april 2013

Atlantis startte deze week weer in de vaste opstelling. Vooraf benadrukten de coaches dat het scherper moest dan de week ervoor. De ploeg moest uitstralen dat er voor de tegenstander niets te behalen was. Dat liet Atlantis dan ook gelijk zien. Goed aanvalsspel, maar ook een strakke verdediging zorgden ervoor dat Atlantis gelijk voor kwam met 2-0. Door wat pech moest de ploeg de eerste tegentreffer weggeven: een vangduel onder korf resulteerde in een strafworp voor Antilopen die ook verzilverd werd. De ploeg liet zich niet afleiden en herstelde gelijk door de stand weer op twee verschil te brengen. Daarna kwam de tegenstander nog eenmaal dichterbij, maar op dat moment liet Atlantis zien op dit moment de te kloppen ploeg te zijn.

De ploeg ging uiteindelijk rusten met een 9-4 voorsprong, wat een hele mooie russtand betekende. In de rust gaven de coaches dan ook aan echt tevreden te zijn. Verdedigend werden de opdrachten goed uitgevoerd, maar ook aanvallend werd er vaak met goed spel mooie doelpunten gemaakt.

De start van de 2e helft was voor de tegenstander en even leek de scherpte weg. De score ging gelijk op, maar bij de stand van 11-7 ging het weer lopen bij Atlantis. De tegenstander werd verdedigend weer vastgezet en aanvallend ging het ook weer lopen. Met goed spel werd het verschil weer gemaakt en in de slotfase konden de wissels uit de talentvolle C1 ook weer minuten maken. Dat deden ze prima en ze pikten beide ook nog een mooie treffer mee.

De eindstand werd bereikt bij 17-9 en de ploeg staat halverwege het seizoen onbedreigd aan kop. Er zijn drie wedstrijden gespeeld en Atlantis heeft nu zes punten met een doelsaldo van 44 voor en maar 22 tegen, wat heel goed genoemd mag worden. De doelstelling is kampioen worden en de eerste start laat zien dat Atlantis goed op weg is.

Aankomende zaterdag is het team vrij en gaan ze met het hele team en vaste wissels naar de korfbalfinale in Ahoy, waar ze de kaartjes cadeau voor gekregen hebben van de Rabobank Rijn en Veenstromen toen ze uitverkozen waren als sportploeg van het jaar. Wanneer u de ploeg wil bewonderen kijk dan op www.kvatlantis.nl of het twitteraccount @kvatlantis voor meer informatie.

Afgelopen zaterdag moest het door Roebeson taxaties & expertises gesponsorde Atlantis B1 aantreden tegen Antilopen B1 uit Leusden. De ploeg was vooraf door een van de coaches betiteld als de grote concurrent voor de eerste plek. Atlantis startte deze week weer in de vaste opstelling. Vooraf benadrukten de coaches dat … Lees meer »