De Vinken behoudt koppositie

Geplaatst op: 15 april 2013

De korfballers van De Vinken 1 speelden afgelopen zaterdag tegen het Ridderkerkse Ten Donck.
In de voorgaande confrontatie werd een overwinning door De Vinken van 16-10 behaald. In deze return kwam De Vinken laat op gang en kwam tot rust op een voorsprong van 4-8. Ten Donck bleef in de tweede helft op zoek naar aansluiting, terwijl het bij vlagen goed spelende Vinkeveense achttal niet overtuigend was in de afronding. De eindstand werd 10-15 in Vinkeveens voordeel.

Voorsprong
De formatie van coach Johan Kroon voert wekenlang de ranglijst aan, maar Crescendo volgt nog steeds met één punt. Een overwinning op Ten Donck zou daarom zeer welkom zijn.
In de fraaie accommodatie van Ten Donck traden aanvallend Mariska Meulstee, Melanie Kroon, Peter Kooijman en Gerwin Hazeleger aan. Annick Stokhof, Eva Hemelaar, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren vormden het verdedigingskwartet.
Ten Donck begon de wedstrijd scherp en verraste de Vinkendefensie met een doorloopbal. Dezelfde kans, nu uitgevoerd door Peter, werd beloond met een strafworp en bleek voor Mariska een koud kunstje te zijn. De aanval hierop leverde, door een schitterende trucbal van Kelvin, een kleine kans voor Rudy op. Opnieuw waren er momenten van concentratieverlies wat Ten Donck twee benutte wegtrekballen opleverden. Beide ploegen hadden lange aanvallen, maar leden ook knullig balverlies tijdens het overspelen of verkeerd inspelen. Vervelend was de blessure van een Ridderkerkse dame, waardoor zij niet meer deel kon nemen aan de wedstrijd. Hierna namen de ABN-AMRO’s een voorsprong door schoten van Kelvin, Peter, Mariska en Rudy. Ook Annick kon met een slimme omdraaibal tot score komen en wat een ruststand van 4-8 op het scorebord bracht.

Middelmatig
Direct na rust zorgde een afstandstreffer van Ten Donck voor enige spanning in de wedstrijd. Het duurde tien minuten voordat één van de ploegen tot score kwam. Talrijke kansen werden gecreëerd, waarvan Peter uiteindelijk een belangrijke treffer door de mand wist te knallen. Opnieuw werd de marge verkleind tot drie, maar Eva kon haar doorloopbal met een snelle balbehandeling keurig afmaken. Met twee treffers van Mariska en met een degelijke Vinkendefensie werd de voorsprong uitgebouwd. Door het lage scoringspercentage van beide ploegen onbrak enigszins de beleving aan deze wedstrijd. Het laatste kwartier wist Ten Donck nog wel vier maal tot score te komen, maar de overwinning kwam geen moment meer in gevaar. De laatste twee treffers waren stippen, welke door Kelvin en Mariska werden benut.

De volgende wedstrijd speelt De Vinken op 27 april tegen Harga uit Schiedam. De wedstrijd zal aanvangen om 15.30 uur in sportpark De Molmhoek.

De korfballers van De Vinken 1 speelden afgelopen zaterdag tegen het Ridderkerkse Ten Donck.In de voorgaande confrontatie werd een overwinning door De Vinken van 16-10 behaald. In deze return kwam De Vinken laat op gang en kwam tot rust op een voorsprong van 4-8. Ten Donck bleef in de tweede … Lees meer »