Argon onderuit in Alphen aan den Rijn

Geplaatst op: 15 april 2013

Het is de bekende wet in de voetballerij: als je zelf niet scoort, krijg je de deksel op de neus. Dat bleek deze zondag eens te meer waar te zijn. In de eerste helft kon de thuisploeg op een oprisping na op geen enkele manier duidelijk maken, dat men de koploper van de afdeling nog steeds op de hielen zit, maar de geboden ruimte en kansen waren aan Argon deze middag helaas niet besteed.

Nadat de openingsfase, waarin de thuisploeg middels een schot op de paal van Yachou het enige echt gevaarlijke moment liet zien, voorbij was, nam Argon meer en meer het heft in handen. Het eerste gevaar, dat hieruit voortkwam, was een schot van Vincent Verheul, die doelman Donatz van buiten het strafschopgebied testte. De doelman kwam meer in beeld, dan hem lief zal zijn geweest, want hij tikte kort daarna een scherp indraaiende hoekschop van Houssain el Zeryouh uit de bovenhoek, zag rechtsback Mrani even later nog juist reddend optreden bij een kansrijke uitbraak van Yassin Ouhadou en moest na een kopbal van Rob Overvliet wederom gestrekt, om erger te voorkomen. En omhaal van Houssain el Zeryouh na een verre inworp van Masies Artien miste de juiste richting, terwijl verdediger Mrani even later opgelucht adem haalde toen een foute pass van hem net niet door Patrick Lokken afgestraft kon worden.

Na rust had de thuisploeg het windvoordeel, maar veel beter gingen ze er niet van spelen. Wel profiteerden ze van de grotere snelheid, die de aanvallers hadden ten opzichte van de Mijdrechtse defensie, voor het eerst in minuut 52. Spits Hu ging er op rechts van tussen, kapte de instappende Wilco Krimp uit en schoot de bal eigenlijk eenvoudig in de verre hoek langs doelman Romero Antonioli voor de 1-0. Dezelfde Hu ontsnapte even later weer, maar ditmaal ging zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal. Daarna waren er enkele mogelijkheden, die Argon de gelijkmaker hadden kunnen en misschien wel moeten opleveren: in minuut 57 kopte Houssain el Zeryouh in geheel vrije positie over, in minuut 61 liet de af en toe onzeker doelman Donatz de bal los na een voorzet van Nicolai Verbiest, maar reageerde geen Argonaut attent en in minuut 65 ging El Zeryouh alleen op de doelman af, maar ging de inzet ruim over het Alphense doel. En twee minuten later viel de beslissing, toen weer een dieptepass op Hu volgde, Romero Antonioli de bal trachtte te onderscheppen, maar omdat hij bij zijn duik op de bal ook de benen van de aanvaller raakte, liet de straf zich raden: rood en de bal op de stip. Patrick Lokken maakte plaats voor invaller-doelman Noah Zuidwijk, die als eerste actie de bal uit het net moest halen na de goed ingeschoten strafschop van Sarica, 2-0.

Opvallend genoeg kon de thuisploeg in de resterende 20 minuten geen voordeel halen uit het feit, dat ze een man meer hadden, alleen bij een schot van Leons moest Noah Zuidwijk zijn kunnen tonen. Maar ook Argon slaagde er zelden in, om in die fase nog voor gevaar te zorgen. Een schotpoging van Jorn van Lunteren ging over de dwarsligger, terwijl een actie van Yassin Ouhadou in blessuretijd de bal wel langs de doelman bracht, maar het leer rolde voor de goal langs over de achterlijn.

De winst ging dus naar de thuisploeg en eigenlijk om dezelfde reden als vorige week: als je de kansen niet omzet in treffers, dan kun je er op rekenen, dat de tegenstander dat op een gegeven moment wel doet. Doelpunten bepalen nu eenmaal, wie zich na een wedstrijd de winnaar mag noemen..

Het is de bekende wet in de voetballerij: als je zelf niet scoort, krijg je de deksel op de neus. Dat bleek deze zondag eens te meer waar te zijn. In de eerste helft kon de thuisploeg op een oprisping na op geen enkele manier duidelijk maken, dat men de … Lees meer »