Matig KDO 1 opnieuw ruim onderuit ditmaal thuis tegen Quick 1890 AFC

Geplaatst op: 15 april 2013

In de eerste tien minuten van de wedstrijd was de intentie van KDO duidelijk zichtbaar en kwamen de Kwakelaars prima uit de startblokken. Centrumspits Patrick Schijff was tot twee keer toe dichtbij de openingstreffer, maar de Amersfoortse doelman hield zijn team in de race. Waar KDO niet wist te scoren, was de eerste uitbraak van Quick 1890 direct raak. Half ingrijpen achter bij KDO, zorgde ervoor dat de centrumspits van de lijstaanvoer gelijk trefzeker was, 0-1. Een grote teleurstelling voor de Kwakelaars die deze klap in het vervolg van de eerste helft niet meer te boven kwamen. In de 40e minuut werd het 0-2, waarna het vier minuten later zelfs 0-3 zou worden na een fantastisch afstandsschot die in de kruising verdween. Met deze jammerlijke tussenstand werd de rust bereikt.

In de tweede helft waren er weinig noemenswaardige hoogtepunten te melden. Quick 1890 AFC wilde de wedstrijd zonder verdere strohalm uitspelen, terwijl KDO moeite had om gevaarlijk te worden. Vlak voor tijd besliste de ploeg uit Amersfoort definitief door uit de rebound de 0-4 aan te tekenen.

Door deze nederlaag staan de Kwakelaars nog steeds op de elfde plaats. Doordat Baarn wel wist te winnen, is het gat met de nummer tien gegroeid tot zes punten. KDO zal nog minimaal twee keer moeten winnen in de laatste drie wedstrijden om nacompetitie te ontlopen. Aanstaande zondag speelt het eerste om 14:00 uur uit in Hilversum tegen Wasmeer.

Voor het eerste van KDO stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Quick 1890 AFC op het programma. Na twee forse nederlagen op rij tegen Nieuw Utrecht en VVZA, was de ploeg van trainer Raymond de Jong er alles aangelegen om tegen de koploper te gaan stunten. In de eerste tien … Lees meer »