HVM onder de maat

Geplaatst op: 16 april 2013

HVM werd gehinderd door enkele lichte blessures, en verdediger Tim Mantel is zes weken uitgeschakeld door de twee gebroken vingers, die hij in de wedstrijd tegen Hoorn had opgelopen. Twee junioren vielen in, Joost Lugtmeijer en Bob Mantel.

Dit was echter geen excuus voor het spel dat de Mijdrechters lieten zien, alle spelers bleven onder hun normale prestaties.

In het begin van de wedstrijd leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor HVM. Er waren enkele goede kansen op een velddoelpunt, en twee strafcorners. Pas in de 11e minuut moest keeper Stienstra voor het eerst aan de bak. In de 16e minuut scoorde Mats Kaas, na goed voorbereidend werk van Casper Slot. Na het doelpunt zakte HVM weg. Een strafcorner van Tempo ’34 in de 18e minuut kon nog worden afgeslagen, maar in de 21e minuut kwamen de Rotterdammers langszij. Veel Mijdrechters meenden dat dit geen geldig doelpunt was, wat Lugtmeijer op een gele kaart kwam te staan.

Kort daarna was er weer een meningsverschil met de leiding, toen na een actie van Casper Wilmink de bal op een Rotterdamse voet kwam. HVM claimde een strafbal, maar kreeg slechts een strafcorner, die geen doelpunt opleverde.

Ook na de rust bleef HVM de aanvallende partij. De ploeg speelde meer vooruitgeschoven, maar de aansluiting tussen de linies haperde. Ook kwam de verdediging regelmatig in ondertal tegen de opportunistische counters van Tempo ’34. Gaandeweg maakten de Rotterdammers een energiekere indruk dan de Mijdrechters. In de 14e en de 20e minuut van de tweede helft viel het doek voor HVM, de tegenstander scoorde twee keer.

HVM kreeg negen strafcorners te nemen, waarvan er niet één werd benut. Promotie lijkt nu buiten bereik, de ploeg zal zich moeten opmaken om met Abcoude strijd te leveren om de derde plaats.

Zondag ging HVM in Rotterdam met 3-1 over de knie bij hekkensluiter Tempo ’34. De ploeg haalde geen moment het hoge niveau van de week ervoor. Door dit resultaat moeten de Mijdrechters vrijwel zeker afhaken in de strijd om promotie naar de derde klasse. HVM werd gehinderd door enkele lichte … Lees meer »