Laren'99 F8 - Hertha F5: 0-4

Geplaatst op: 22 april 2013

Vandaag stond de uitwedstrijd van het door de Plashoeve gesponsorde Hertha F5 team tegen Laren'99 F8 op het programma. Verleden week werd er thuis verloren van de gelijknamige vereniging, maar dan van de F7. De afgelopen week zijn de selectiewedstrijden van de jeugd van start gegaan en ook stond het schoolvoetbal op het programma, waardoor de training van de F5 met een zeer select gehouden werd. De training bestond uit het vrijlopen, passen en positiespel. Dat hierop getraind was, was vandaag regelmatig terug te zien in het team. Vandaag weer een volledige bezetting, de leiders Pieter en Raymond hadden negen spelers ter beschikking. Vanaf het eerste fluitsignaal stonden de jongens en meisjes van de F5 hun mannetje. Hier viel vandaag wat te halen. Het duurde ook niet lang voordat de eerste goal viel. Het was Calvin die in de 4de minuut een mooie aanval wist af te ronden met een doelpunt.

Hertha was duidelijk de bovenliggende partij vandaag, en mooie aanvallen volgde in rap tempo elkaar op. Ook de verdediging stond als een huis, Sander en Jonas zorgden om beurten dat de bal netjes via de buitenkanten werd uitverdedigd. Na 12 minuten konden de vele Vinkeveense toeschouwers weer juichen, want Jonas had de 0-2 gemaakt, met een mooie bekeken schuiver .

Dit smaakt naar meer, en de jongens en meisjes van de F5 geloofde er in. Toegejuicht door de fanatieke, maar o zo sportieve Vinkeveense aanhang nam het weer bezit van het veld van Laren'99. Twee minuten na de 0-2 van Jonas was het Sander die na een corner van Hertha, met een hard schot de Larense keeper kansloos liet. De 0-3 was een feit.

Ricardo had deze wedstrijd extra grote schoenen aangedaan, waarmee hij de tweede helft op doel ging staan. Er zou geen bal doorgaan vandaag hadden we afgesproken. Hertha speelde de tweede helft geconcentreerd, en liet de bal leuk rond gaan naar elkaar. Laren werd niet echt gevaarlijk meer, en Ricardo had nog een mooie save op een schot van Laren. Halverwege de tweede helft maakt Calvin aan alle Larense illusies een eind door de 0-4 binnen te schieten. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Laren en Hertha probeerde het nog wel, maar het beste was er wel een beetje af aan beide kanten. Na 20 minuten floot de scheidsrechter, en waren de drie punten een feit.

Zaterdag 27 april is er weer een thuiswedstrijd voor de jongens en meisjes van Hertha F5, dan tegen Wasmeer F7. Aanvang is om 09:00 uur.

Vandaag stond de uitwedstrijd van het door de Plashoeve gesponsorde Hertha F5 team tegen Laren'99 F8 op het programma. Verleden week werd er thuis verloren van de gelijknamige vereniging, maar dan van de F7. De afgelopen week zijn de selectiewedstrijden van de jeugd van start gegaan en ook stond het … Lees meer »