Arbitrale dwalingen nekken KDO in Hilversum

Geplaatst op: 22 april 2013

In de eerste helft deden beide ploegen nauwelijks iets onder voor elkaar. Wasmeer, middenmoter in de derde klasse D, kwam in de 25e minuut op voorsprong via een penalty, 1-0. KDO liet zich niet snel naar de slachtbank leiden en kwam vijf minuten later op gelijke hoogte door een prima doelpunt van Joeri Stange, 1-1. Toen Joeri Stange vervolgens in de 40e minuut opnieuw wist te scoren, nam het vertrouwen op een gunstig resultaat aan de Kwakelse kant alleen maar toe. Met een 1-2 stand werd de rust bereikt.

In de tweede helft voerde de thuisploeg de druk op KDO op en moesten de Kwakelaars alle zijden bijzetten om de voorsprong te behouden. Invaller Rick Kruit was in de 72e minuut dichtbij de definitieve beslissing van de wedstrijd, maar tot grote ontsteltenis van alle meegereisde KDO-ers werd zijn doelpunt op zeer dubieuze wijze afgekeurd. Rick ontving de bal aan de zijkant van het veld, al dan niet staande in buitenspelpositie, negeerde de scheidsrechter resoluut het advies van zijn Hilversumse assistent, Kruit omspeelde daarna zijn directe tegenstander en ging recht op het doel af. Rick, koud in het veld, bleef koelbloedig en schoot de 1-3 tegen de touwen. Zo leek het echter, want de scheidsrechter kwam twintig seconden later terug op zijn eerder genomen beslissing, zodat Rick na het buitenspel incident alsnog werd teruggefloten. Een erg merkwaardige beslissing van de tot dan toe onopvallende scheidsrechter.

Een paar minuten later wist de arbiter Wasmeer wel makkelijk hun tweede strafschop van de middag te gunnen, zodat het in plaats van 1-3, 2-2 stond. In de 80e minuut wist Wasmeer vervolgens ook nog de 3-2 te maken, zodat de moed in de schoenen van KDO zakte. Toch gaven de Kwakelaars zich niet zo maar verloren, want KDO was zeker niet de mindere in Hilversum. Joeri Stange, zeer dreigend deze middag, werd in de 83e minuut onderuit gehaald in het zestienmetergebied en kreeg hiervoor een penalty. Rick Kruit ging achter de bal staan en schoot onberispelijk de 3-3 binnen. KDO ging vervolgens op jacht naar de verlossende 3-4, maar werd in de 88e minuut ernstig in verlegenheid gebracht door een arbitrale misser van de bovenste plak. Doelman Peter Onderwater pakte de bal klemvast na een hoge voorzet. Een speler van Wasmeer botste vervolgens ongelukkig tegen de Kwakelse doelman aan, waardoor Peter viel en de bal losliet. Uit de daaropvolgende situatie schoot een speler van Wasmeer de bal in het net, 4-3. Een onbegrijpelijke dwaling van de scheidsrechter die de situatie totaal verkeerd inschatte, waardoor KDO zwaar benadeeld werd en met lege handen kwam te staan aan het einde van de wedstrijd.

Een paar uur na de wedstrijd is de ontsteltenis in het Kwakelse kamp nog steeds groot. De Kwakelaars hebben het geluk de afgelopen weken niet mee gehad, maar op deze wijze verliezen is erg zuur. Door deze nederlaag komt KDO steeds vaster op de elfde plaats te staan, wat aan het einde van het seizoen nacompetitie voor lijfsbehoud inhoudt. Aankomende zondag speelt het eerste het restant uit van de wedstrijd KDO-Kampong. Met nog eenenzeventig minuten te gaan, is KDO er alles aangelegen om de Utrechters met nul punten huiswaarts te laten keren. De wedstrijd begint om 14:00 uur aan de Vuurlijn.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger, Michael Meijer, Mathijs Molleman (75e Sjors Kas), Erik Verbruggen, Bobby Uitermarkt, Jelle de Jong, Timo Kas, Menno Lingeman, Patrick Schijff (70e Rick Kruit) en Joeri Stange.

Voor het eerste van KDO stond afgelopen zondag de uitwedstrijd in Hilversum tegen Wasmeer op het programma. In de heenwedstrijd, eerder dit seizoen, wisten de Kwakelaars in de slotfase op sensationele wijze een 0-2 achterstand om te buigen naar een 3-2 overwinning. In de eerste helft deden beide ploegen nauwelijks … Lees meer »