Tweede plaats voor UWTC jeugdlid Eric Looij

Geplaatst op: 22 april 2013

Op zaterdag 20 april werd de derde NK kwalificatie wedstrijd gehouden bij Wheelerplanet in Spaarnwoude. Op het parcours in het bosrijke recreatiepark stond een lekker zonnetje en niet te veel wind. Daardoor was het lastig voor een groepje om weg te rijden en bleef het peloton steeds bij elkaar. Bij categorie 5 had Eric Looij een goede stek gekozen en sprintte naar de 2e plaats. Een heel goede prestatie! Bij categorie 6 zat Stijn Ruijter halverwege het peloton en daardoor te ver naar achter om voor de overwinning te sprinten. Wel gooide hij er een enorme sprint uit waardoor hij 7e werd (5e van de jongens). Omdat er 7 prijzen waren te verdelen viel hij toch in de ¨prijzen. Bij categorie 7 reden Menno van Capel en Sven Nijhuis een prima race. Ook hier een gesloten peloton met enkele uitloop pogingen die snel werden teruggehaald. Menno werd 10e en Sven 14e. Daarmee hebben ze de lijn naar boven ingezet en wie weet wat er nog meer in het vat zit.

Veteranen 50+ en 60+ wedstrijd in Uithoorn
Zaterdag 20 april zijn er op het parcours van UWTC in Uithoorn wedstrijden verreden voor veteranen 50+ en 60+. Als eerste waren de veteranen 60+ aan de beurt en hier stonden de UWTC renners Leen Blom, Nico Fokker en Guus Zantingh aan de start. Door de sterke Noord-Oosten wind werd er binnen 5 ronden, na de start, al een kopgroep geformeerd van 6 renners en deze namen een grote voorsprong. Na ongeveer 15 ronden sprongen er nog 2 renners uit het peloton weg. Na deze 8 renners vormde zich een groep van 13 renners met daarbij Leen Blom en Guus Zantingh. Het peloton volgde op een halve ronde van deze groep. De wedstrijd werd gewonnen door Gerrit Kleinveld uit Lisse voor Aat Kool uit Loosdrecht, Guus Zantingh finishte als 11e en Leen Blom als 20e.

Daarna waren de 50+ veteranen aan de beurt en hier stonden de UWTC renners Ben de Bruin, Coen de Groot, Rene Oudshoorn en Rene Wiebes aan de start. Op enkele kleine schermutselingen na wist geen enkele renner het peloton te ontvluchten. Uiteindelijk bleef er een uitgedund peloton over waarin alleen Ben de Bruin zich wist te handhaven. De wedstrijd werd gewonnen door Henk Jan Buis uit Enkhuizen voor Jeroen Bosman uit Amsterdam, Ben de Bruin finishte als 15e.

Klassieker de ronde van Borselle
Niels Ruijter stond zondag 21 april na een periode van ziekte voor het eerst weer aan de start van een serieuze wedstrijd, de Ronde van Borselle. Niels kwam in de tweede omloop van 25 km in een kleine achtervolgende groep te zitten. In de derde ronde kwamen ze bijna bij de hoofdmacht maar net op het moment van aansluiten kreeg Niels kramp in zijn kuit. Hij moest daarom de groep laten gaan en voortijdig in de remmen knijpen. Oud UWTC er Andre Looij pakte, net als zijn broertje Eric een dag eerder, de tweede plaats.

Jeugdronde Alpen aan de Rijn
Dit was de eerste KNWU wedstrijd van Youri Janzing. Youri startte in categorie 2 en moest al snel lossen uit de eerste grote groep. Daarna heeft hij keurig zijn eigen race gereden en goed tempo gehouden. Hij bleef nog een aantal andere wielrenners voor, later nog meer door een valpartij in de eerste groep in de laatste ronde. Uiteindelijk is hij 13e geworden van de 20 deelnemers.

Op zaterdag 20 april werd de derde NK kwalificatie wedstrijd gehouden bij Wheelerplanet in Spaarnwoude. Op het parcours in het bosrijke recreatiepark stond een lekker zonnetje en niet te veel wind. Daardoor was het lastig voor een groepje om weg te rijden en bleef het peloton steeds bij elkaar. Bij … Lees meer »