De Vinken haalt uit tegen Harga

Geplaatst op: 29 april 2013

Basisacht
Trainer-coach Johan Kroon kon beschikken over een complete basis. In de aanval begonnen Melanie Kroon, Mariska Meulstee, Gerwin Hazeleger en aanvoerder Peter Kooijman. In de verdediging stonden Eva Hemelaar, Annick Stokhof, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren. Het Vinkeveense Abn-Amroteam kon deze middag vrijuit schieten. Ondanks de straffe wind en de nodige missers was een benutte vrije bal de aanzet voor een mooie einduitslag. Harga mocht één keer gelijk maken. Daarna volgden de vijf minuten van Annick Stokhof; met een fraaie doorloopbal en een afstandstreffer maakte zij 3-1. Een verdedigingsfoutje leverde 3-2 op en na een gemiste Schiedamse strafworp benutte Mariska Meulstee ook haar tweede vrije bal: 4-2. Het was vanaf dat moment prijsschieten: Kelvin Hoogeboom maakte 5-2 en 6-2 en Peter Kooijman schoot alle hoop van Harga al vroeg de grond in: 7-2.

Botsing
Vijf minuten voor rust kon Schiedam nog een keer tegen scoren, maar de altijd alerte Kelvin Hoogeboom wist zijn tegenstander sluw te ontwijken en zo zorgde hij voor 8-3. Een keurig uitgespeelde doorloopbal van Eva Hemelaar leverde vervolgens 9-3 op. Dit zou ook de ruststand worden. Een stevige clash tussen twee Hargaspelers bezorgde een Schiedamse aanvalster een flinke blessure. Iets eerder dan bedoeld floot de scheidsrechter voor de pauze. De gekwetste dame zou na de rust niet meer in het spel terugkeren.

Onvolledig
Harga was zonder reserves naar Vinkeveen afgereisd. Zo was het toch al niet sterke Schiedam extra gehandicapt. Voor De Vinken betekende dit volop kansen creëren en de voorsprong steeds verder uitbouwen. Met vier treffers van Mariska Meulstee, nog twee van Kelvin Hoogeboom, een doorloopbal van Peter Kooijman en een afstandsschot van Melanie Kroon was het een kwartier voor tijd 17-5. Tijd voor Kroon om zijn reserves speelminuten te geven. Roosmarijn Mooij mocht Melanie Kroon vervangen en Jasper van Peursem kwam erin voor Gerwin Hazeleger. Eva Hemelaar liet op aangeven van haar vakmaatje Annick de 19-5 aantekenen en aanvoerder Kooijman zorgde van afstand voor de 19-6. De jarige Roosmarijn Mooij mocht in de laatste minuut aanleggen vanaf de strafworpstip. Dit cadeautje nam zij gretig aan en zo kwam de eindstand op 20-6.

Op de teamfoto:
v.l.n.r. staand: trainer-coach Johan Kroon, Melanie Kroon, Annick Stokhof, Mariska Meulstee, Eva Hemelaar en Ron van Vliet, verzorger.

Gehurkt v.l.n.r.: Kelvin Hoogeboom, Peter Kooijman, Rudy Oussoren en Gerwin Hazeleger.

Afgelopen zaterdag speelde het eerste achttal van De Vinken thuis tegen middenmoter Harga uit Schiedam. De bezoekers hadden weinig in te brengen tegen de scoringsdrang van de Vinkeveners. Na een 9-3 ruststand moest het gehavende Harga met een 20-6 nederlaag terug naar Schiedam. BasisachtTrainer-coach Johan Kroon kon beschikken over … Lees meer »