Atlantis 3 wint bloedstollende wedstrijd

Geplaatst op: 29 april 2013

Zaterdag 27 april stond voor Atlantis 3/H.W. van der Laan de thuiswedstrijd tegen Kios op het programma. Geen onbekende tegenstander voor het derde van Atlantis, want er werd ook al een uitwedstrijd tegen Kios gespeeld die toen nipt gewonnen werd. Na een wat stroef begin wist Atlantis 3 alle aanvallen van Kios af te slaan, met als eindstand een mooie 14-12 zege.

De wedstrijd begon met in de eerste aanval Arjen Markus,Timo Jongerling, Chantal Poolman en Cynthia Sassen. In het eerste verdedigingsvak begonnen Barry van der Waa, Jan-Willem van Koeverden Brouwer, Iris Schaeffer en Sandra Pronk. Het begin van beide ploegen was vrij stroef. Arjen Markus maakte met een zogeheten ‘onehander’ de 1-1. Na die gelijke stand bleef het steeds gelijk. Tot bij 6-6, toen besloot Atlantis de gaskraan helemaal open te draaien. Na een aantal mooie aanvallen wist het door H.W. van der Laan gesponsorde Atlantis gemakkelijk uit te lopen naar een comfortabele 9-6 voorsprong. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werden er goede tips gegeven door coach Harold Taal en medespelers Martijn de Horde en Kim Stolk, waardoor iedereen weer scherp begon aan de tweede helft. Atlantis speelde geconcentreerd, maar toch wist Kios steeds een beetje terug te komen in de wedstrijd. Toen er acht minuten voor tijd 12-12 op het scorebord stond, dacht Kios zelfs aan een overwinning. Maar met een mooie omdraaibal van Cynthia Sassen en een wat ‘gelukkig’ afstandschot van Timo Jongerling werd de zege veiliggesteld. Eindstand 14-12.

Zaterdag 11 mei speelt Atlantis 3 in Vleuten tegen koploper Fiducia.

Zaterdag 27 april stond voor Atlantis 3/H.W. van der Laan de thuiswedstrijd tegen Kios op het programma. Geen onbekende tegenstander voor het derde van Atlantis, want er werd ook al een uitwedstrijd tegen Kios gespeeld die toen nipt gewonnen werd. Na een wat stroef begin wist Atlantis 3 alle aanvallen … Lees meer »