Atlantis 1 verliest tegen koploper

Geplaatst op: 29 april 2013

Aflopen zaterdag 27 april speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 in Den Haag tegen de koploper GKV. In de eerste helft werd Atlantis afgebluft door een zuiver schietend GKV. De tweede helft verliep een stuk beter voor Atlantis, maar er kon niet meer worden aangehaakt. De wedstrijd is geëindigd in een 19-13 nederlaag.

Afgelopen week werd er door de Atlantisselectie op gras getraind, want de wedstrijd bij GKV zou ook plaatsvinden op het gras. Atlantis stond op de tweede plek achter de koploper GKV. Het team uit Mijdrecht wilde het GKV zo moeilijk mogelijk maken en er graag een spannende wedstrijd van maken. De reis naar Den Haag verliep voorspoedig en ook de weersomstandigheden waren voldoende. Tijdens het inschieten stond er wel wat wind, maar het veld was ondanks de gevallen regen op vrijdag prima te bespelen.

De wedstrijd kon beginnen. De score in de wedstrijd werd geopend door GKV met een strafworp, maar Atlantis kon direct aansluiten met een ver afstandschot. Tot een stand van 2-2 kon Atlantis goed meekomen, maar toen kwam er een periode met veel goede acties en goals van GKV. Atlantis maakte in deze periode veel plaatsfouten en maakte de kansen niet tot nauwelijks af. De thuisploeg kon gemakkelijk uitlopen en dit resulteerde in een 12-7 ruststand.

In de rust werd aangestipt dat Atlantis zeker in de verdediging niet scherp genoeg was. De beleving en winnaarsmentaliteit waren onvoldoende en dit moest in de tweede helft natuurlijk worden verbeterd. Er werden twee wissels geplaatst om een verandering in te brengen.

De tweede helft begon Atlantis fel en scoorde al snel twee doelpunten, de achterstand werd verkleind. Maar GKV toonde haar klasse en begon ook weer te scoren. De tweede helft heeft Atlantis meer van zichzelf laten zien, maar GKV speelde de wedstrijd goed uit. Dit resulteerde in een 19-13 eindstand.

Na de wedstrijd bleek dat concurrent voor de tweede plaats, VZOD uit Kudelstaart, ook had verloren. Atlantis kan dus haar gewilde tweede plek behouden. 11 mei speelt Atlantis uit tegen Kesteren. De volgende thuiswedstrijd is op 25 mei om 15.30 uur.

Aflopen zaterdag 27 april speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 in Den Haag tegen de koploper GKV. In de eerste helft werd Atlantis afgebluft door een zuiver schietend GKV. De tweede helft verliep een stuk beter voor Atlantis, maar er kon niet meer worden aangehaakt. De wedstrijd is geëindigd … Lees meer »