Eerste seizoen zege voor UWTC wielrenner Guus Zantingh

Geplaatst op: 29 april 2013

Zondag 28 april stonden de UWTC renners Leen Blom, Nico Fokker en Guus Zantingh aan de start van een 60+ veteranen wedstrijd in Woerden. Vanaf de start werd er hard gereden maar niemand kon uit het peloton ontsnappen, het bleef bij enkele kleine schermutselingen. Halverwege de wedstrijd bleek al dat het vermoedelijk in een massaspurt zou kunnen eindigen. Guus Zantingh hield zich dan ook vroegtijdig voor in het peloton en kon op die manier de koers goed onder controle houden. Een compact peloton ging de laatste ronde in en Guus Zantingh kwam als tweede door de laatste bocht en wist de wedstrijd op een overtuigende wijze te winnen voor John Tromp uit Kudelstaart, derde werd Hans van Bavel uit Sint Anthonis. Leen Blom en Nico Fokker eindigde in het peloton. Op zaterdag 27 april was Guus Zantingh in Veenendaal op de 6e plaats geëindigd, net als op 23 april in het Brabantse Nieuwkuijk. Leen Blom eindigde in Nieuwkuijk in het peloton.

Selectiewedstrijd jeugd in Beverwijk
Zaterdag 28 april reed de jeugd in Beverwijk om punten te sprokkelen voor het Nederlands Kampioenschap. Het parcours was een voormalige vuilnisbelt. Dat betekende een glooiend parcours en deze was gedeeltelijk voorzien van klinkers. Een zwaar rondje. Bij Erik Looij in categorie 5 was er na 1 ronde al sprake van twee groepen en diverse eenlingen. Erik zat in de tweede groep. Eric eindigde op de 14e plaats. Stijn Ruijter (categorie 6) reed goed mee in het peloton. Hij vond de klinkers niet fijn en kon niet mee doen om de prijzen. Hij werd uiteindelijk 14e. Sven Nijhuis en Menno van Capel hadden het moeilijk in categorie 7. Daar werd als dolle gereden. Dat konden beide heren niet bijhouden en moesten het peloton laten gaan. De officiële uitslag is nog niet bekend, dus ook niet hoeveel NK punten de mannen behaald hebben. Op zondag was er een wedstrijd in Volendam. Youri Janzing (cat 2) reed zijn tweede wedstrijd en kwam al snel tot de conclusie dat er hard gereden werd. Hij heeft daarna zijn eigen race in eigen tempo gereden. Een 16e plaats voor Youri. Stijn Ruijter (cat 6) had nog last van de inspanning in Beverwijk. Hij kon niet meer terugkomen nadat er voor hem een gat was gevallen. Stijn reed de wedstrijd uit in een groep die steeds groter werd door andere renners die werden opgeveegd. In de eindsprint van zijn groep werd hij tweede, een 12e eindplaats voor Stijn. Daniel Wiegmans stond aan de start bij categorie 7. Ook hier weer een zware strijd maar Daniel slaagde erin nog enkele renners achter zich te houden. Sven Nijhuis was naar het Brabantse Sint Michielsgestel gegaan. Bij de start gingen de jongens gelijk flink in de beugels. Sven kon de eerste rondes nog goed volgen maar doordat het tempo hoog werd gehouden moest hij op een gegeven moment met een aantal jongens lossen. Hij is goed met deze jongens blijven fietsen achter de volgmotor aan. Sven eindigde uiteindelijk op de 20e plek.

Wim Hendriks Trofee
Zaterdag 27 april gingen de nieuwelingen Jeroen van Goor en Bart de Veer naar België voor de start van de ronde van Koewacht. Om 14.00 uur ging de wedstrijd over 80 km van start. Een zware wedstrijd door de kasseien stroken en toch nog wel wat wind. Al na 5 km de eerste valpartij, waar onze jongens gelukkig geen last van hadden. Bij de eerste kasseienstrook zaten Bart en Jeroen mooi in het midden van het peloton. Bart's groep, van 15 man, werd er na 42 km bij de eerste finish passage in Koewacht uitgehaald door de jury, er moesten toen nog 3 plaatselijke omlopen worden gereden. Volgens de jury reden ze toen te ver achter het peloton. Jeroen finishte op de 87 plaats. Van de 185 gestarte renners zijn er 99 geklasseerd.

Ronde van de Bult
Koen de Best en Niels Ruijter stonden aan de start bij de junioren in Leiden. Niels reed lekker mee tot het noodlot toesloeg. Hij werd omver gereden met een gebroken elleboog als gevolg. Een nieuwe tegenvaller in zijn toch al ongelukkige voorjaar. Koen heeft weer wat wedstrijdrritme opgedaan en eindigde in de achterhoede. Oud UWTC-er Etienne Lenting werd derde.

Zondag 28 april stonden de UWTC renners Leen Blom, Nico Fokker en Guus Zantingh aan de start van een 60+ veteranen wedstrijd in Woerden. Vanaf de start werd er hard gereden maar niemand kon uit het peloton ontsnappen, het bleef bij enkele kleine schermutselingen. Halverwege de wedstrijd bleek al dat … Lees meer »