VZOD geeft wedstrijd uit handen aan THOR

Geplaatst op: 1 mei 2013

Na de wedstrijd grotendeels op voorsprong te hebben gestaan gaven de VZOD-ers de wedstrijd op het allerlaatst uit handen en gingen met niets naar huis. THOR begon de wedstrijd goed en gretig door het voortouw te nemen in de score. In de 4e minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Vier minuten later kwam het antwoord van VZOD dankzij een doelpunt van Nils van Os. Maar dit betekende nog geen kentering in het voordeel de Kudelstaarters, want wederom trok THOR tien minuten later de wedstrijd naar zich toe, 2-1. Vier minuten later was het Donja Passies die de zaak weer in evenwicht bracht, 2-2. Daarmee leek VZOD het heft in handen te nemen, want al snel daarna kwam het op voorsprong dankzij Nils van Os. Dit werd snel uitgebouwd in de navolgende minuten dankzij twee strafworpen die door Eric Spaargaren en Bart Verheul goed werden benut. Met deze 2-5 voorsprong vlak voor rust leek de blauw-zwarte brigade het overwicht te hebben. Dit was het moment om de voorsprong verder uit te bouwen en de wedstrijd voor rust al te beslissen.

Men liet echter toe dat THOR weer vat op de wedstrijd kreeg door een strafworp weg te geven die de thuisploeg wist te benutten, 3-5. Alsof dat niet genoeg was incasseerde men ook nog een tegendoelpunt van afstand waarmee een ruststand van 4-5 werd bereikt. Kort na rust liet men THOR vanuit een weggegeven strafworp zelfs langszij komen. Deze 5-5 stand leek voor VZOD een ‘wake-up call’ te zijn, want nu forceerde het zelf een strafworp die door Bart Verheul goed werd benut, 5-6. Vijf minuten later wist dezelfde speler weer een strafworp te benutten die hij ditmaal zelf forceerde, 5-7. Josine Verburg wist de voorsprong even later middels een goed benut kansje te vergroten naar 5-8. Was VZOD nu los? Lange tijd wist het deze voorsprong te consolideren, maar in plaats van vasthouden en uitbouwen liet men wederom het initiatief over aan THOR. Door twee doelpunten van afstand kwam de thuisploeg weer dichtbij en kreeg het zicht op meer. Met nog negen minuten te spelen was de 7-8 stand nog in het voordeel van VZOD. THOR, dat de punten hard nodig heeft om degradatie te ontlopen, trok wederom de wedstrijd naar zich toe. Het forceerde in de laatste minuten nog twee strafworpen die beide werden benut. Daarmee bepaalde het de eindstand op 9-8 in hun voordeel. Kenmerkend voor deze wedstrijd was het grote aantal gegeven strafworpen. Vier aan beide zijden, die allemaal werden benut. Maar aan dit evenwicht hadden de Kudelstaarters uiteindelijk niets, want het was THOR die de balans liet doorslaan naar hun kant en de voor hun broodnodige punten pakte. Daarmee verspeelde VZOD/vdBoon de mogelijkheid om de tweede plek op de ranglijst over te nemen van Atlantis dat diezelfde dag verloor van de koploper. Coach Frits Visser was teleurgesteld: “Vooral in de eerste helft waren er voldoende kansen om uit te lopen, maar we hebben scorend te weinig gebracht.” Over twee weken speelt VZOD thuis tegen KCD dat nu op één punt achterstand staat van de Kudelstaarters. Dat belooft een spannende pot te worden waarin de VZOD-ers zich hopelijk weten te revancheren na dit teleurstellende verlies.

Afgelopen zaterdag moest VZOD/vdBoon naar Harmelen voor de uitwedstrijd tegen het veel lager geplaatste THOR. Op papier mocht deze wedstrijd geen probleem zijn voor de Kudelstaarters. Maar theorie en praktijk liggen soms ver uit elkaar. Zo ook bij deze wedstrijd. Na de wedstrijd grotendeels op voorsprong te hebben gestaan gaven … Lees meer »