Vinken verslaat ook taai Aurora

Geplaatst op: 13 mei 2013

Veel strafworpen
Johan Kroon kon zijn voltallige basisacht opstellen. Dus gingen Melanie Kroon, Mariska Meulstee, Gerwin Hazeleger en Peter Kooijman in de aanval en Eva Hemelaar, Annick Stokhof, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren in de verdediging.

De eerste tien minuten gaven het Vinkeveense publiek het idee dat een monsterscore mogelijk was. Na de openingstreffer van Melanie Kroon zorgden Vinkens topscoorders Kelvin Hoogeboom en Mariska Meulstee voor een fraaie 6-0 tussenstand. Toch herpakten de Haarlemmers zich knap. Enigszins ondersteund door een aantal toegekende strafworpen kwam Aurora langzaam weer dichterbij. Na 8-5 en 10-7 was de ruststand 14-9 voor de Abn-amroploeg uit Vinkeveen door scores van Kelvin Hoogeboom, Rudy Oussoren, Peter Kooijman en Mariska Meulstee.

Meisje Messie
In de tweede helft bleek de tegenstand van Aurora zeker niet gebroken. Tot twee maal toe naderden de Haarlemmers tot op twee punten (15-13 en 17-15), Maar de lekker op dreef zijnde Mariska Meulstee wist ook na rust nog eens vier maal doel te treffen. Samen met de treffers van Peter Kooijman en Ruud Oussoren genoeg om aan het einde van de wedstrijd voldoende marge over te houden voor de overwinning. Na zeventig minuten stond de stand 20-17 op het scorebord.

Dat Mariska Meulstee de Vinkeveense evenknie is van de Argentijnse topscorer bij Barcelona bewees zij deze middag opnieuw. Vorig seizoen al wist Vinken’s topscorer van de afgelopen vier seizoenen een viertal records op haar naam te zetten (meeste aantal damesdoelpunten in de zaal, op het veld en totaal in een seizoen, alsook de titel van Vinken’s topscoorster aller tijden). De teller staat inmiddels op 675 doelpunten voor de Vinkeveense hoofdmacht. Afgelopen zaterdag onttroonde zij ook nog eens trainer-coach Johan Kroon als veldtopscorer aller tijden. Zijn record uit 2001 van 55 doelpunten in een veldseizoen werd kordaat de boeken uit geschoten; de teller voor Mariska staat dit veldseizoen inmiddels op 62 treffers.

Volgende week is De Vinken vrij. De laatste uitwedstrijd is op 25 mei en de apotheose van de competitie is op 1 juni a.s. als De Vinken moet aantreden tegen de nummer twee Crescendo.

Het leek een makkelijke middag te worden afgelopen zaterdag. Koploper De Vinken speelde thuis tegen rode lantaarndrager Aurora uit Haarlem. Na een snelle 6-0 voorsprong voor de thuisploeg kwamen de gasten echter knap terug in de wedstrijd. Uiteindelijk gaf de scoringskracht van De Vinken de doorslag: eindstand 20-17. Veel strafworpenLees meer »