Atalante heeft twee minikampioenen en neemt ook de overall beker mee naar Vinkeveen

Geplaatst op: 13 mei 2013

In de ochtend was het de beurt aan de Guppies (Alyssa, Daan, Iris, Isis en Tessa). Dit jonge team speelde op niveau 3 een volledige competitie. Hier was 1 poule van 5 teams. Het team is overgestapt van niveau 2 naar3. Inhet begin best pittig, maar het passen en vangen en doordraaien gaat hen steeds beter af, ze groeien gestaagd! Ze hebben 1 partij ruim gewonnen. 2 teams waren duidelijk sterker en 1 team gelijkwaardig. Ze hebben het seizoen afgesloten met een mooie vierde plek.

Dan de werd er in de ochtend ook op niveau 6 gestreden in de B-poule. Hier deden 2 teams van Atalante mee. De Kanjers(Ilse, Fabienne, Nathalie, Noura, Isis, Thomas en Mike) en de Long Ladies (Noa, Eva, Annefloor en Jade). De Kanjers spelen zijn nog maar kort gepromoveerd naar niveau 6 en staan daar prima hun mannetje. In de eerste twee wedstrijden tegen het sterke VHZ en Oradi streden ze goed, maar moesten de winst aan de tegenpartij laten. Wel maakten ze een sterke eindsprint door heel dik te winnen van Velsen, waarmee ze op een nette vijfde plaats eindigden.

De Long Ladies lieten zich dit keer van hun beste kant zien! Was het in het begin nog even warmdraaien en verloren ze de eerste set nipt, in de tweede set namen ze flink afstand van Amstelveen. Ook in de tweede wedstrijd leken ze af te steven op de finale, maar helaas waren de meiden in de tweede set door een pittige serve van Oradi even van slag, waardoor ze teveel punten moesten afstaan en in de kleine finale om de 3e en 4e plek uitkwamen. (ze misten slechts 1 punt..) Hier pakten ze hun gedegen spel weer op en zijn hartsikke mooi en overtuigend 3e geworden!

Dan de middag. Hier streden de Heroes (Sander, Cayden, Isa, Jikke en Kevin) in de B-poule op niveau 4, de Toppers (Lucia, Roos, Chanel en Claudia) en Megamini’s (Anouk, David, Lisanne, Maaike en Mark) in de A poule op niveau 6.

De Heroes moesten als eerste meteen tegen een geduchte concurrent, Oradi 3. Het werd een hevige strijd waarbij de punten netjes verdeeld werden. In de volgende twee partijen bleek inderdaad dat ze de zwaarste wedstrijd al hadden gehad. Met mooi en geplaatst spel wisten de Heroes met riante cijfers van Heemstede en het andere team van Oradi te winnen. Even afwachten wat Oradi 3 had gedaan, maar die had puntjes laten liggen, dus speelden de Heroes de finale! Een hele spannende finale tegen hofleverancier VCH uit Hoofddorp. De eerste set speelden de Heroes erg mooi en slim spel. Een ruime overwinning. Alleen in de tweede set nam VCH het heft in handen. Het werd gelijk spel, maar met 3 punten meer werden de Heroes 1e! Kampioen in de B-poule op niveau 4!! De eerst kampioen was binnen in de Atalante gelederen!

Dan als laatste de poule waaruit de overall minikampioen moest komen. De Megamini’s en de Toppers waren bij elkaar ingedeeld. Beide hadden gewonnen van Amstelveen. De toppers hadden alleen een set laten liggen bij Velsen. In een onderlinge strijd werd het gelijk waardoor de Megamini’s uitkwamen in de finale en de Toppers in de kleine finale om de 3e en 4e plek. De verwachtingen van de Toppers waren hoog, ook volgens de competitie leidster waren ze de potentiële kampioen. Ze waren ook wat teleurgesteld, waardoor ze in de kleine finale niet hun niveau bereikten. Ze verloren van een VCH team waar ze het hele seizoen van hebben gewonnen en zijn uiteindelijk vierde geworden. Het jonge team van de Megamini’s daarentegen was erg enthousiast door hun finale plaats. Enthousiast, maar wel ietwat gespannen speelden ze fanatiek de finale tegen een ander team van VCH uit Hoofddorp. Met minimaal verschil wonnen ze beide sets en dus kampioen!! Dit betekent dat Atalante na 2008 en 2009 (en in 2012 zaten ze er heel dichtbij) nu eindelijk weer de kampioensbeker mee naar Vinkeveen mocht nemen! Op 18 mei zullen de Megamini’s aantreden tegen kampioenen uit andere districten!

Afgelopen zaterdag vond de voor de jongste kinderen van Volleybal Vereniging Atalante de afsluitende finaledag plaats. Door het seizoen heen spelen de kinderen diverse toernooitjes, waarbij ze middels maandelijkse promoties en degradaties in hun uiteindelijke poule terecht komen waarin ze strijden om de prijzen. In de ochtend was het de … Lees meer »