Atlantis B1 wint en viert kampioenschap

Geplaatst op: 14 mei 2013

Afgelopen zaterdag 11 mei moest het eerste B-jeugdteam van de Mijdrechtse korfbalvereniging Atlantis aantreden tegen EKVA B1 uit Almere. De eerdere thuiswedstrijd tegen deze ploeg werd gewonnen. Aangezien Atlantis B1 de vorige wedstrijd twee weken geleden gelijk speelde, wilde ploeg dit weer rechtzetten. Vooraf stond de ploeg drie punten los op de beide nummers twee, waar EKVA B1 er een van was.

De door Roebeson taxaties & expertises gesponsorde ploeg speelt nooit haar prettigste wedstrijden tegen EKVA. Vaak zijn het behoorlijk fysieke wedstrijden waar het spel van de ploeg dan onder lijdt. Ook deze wedstrijd zou dat weer worden.

Atlantis startte goed en kreeg op slimme wijze een strafworp mee die benut werd. Deze stand bleef lang staan en beide ploegen hadden moeite om tot goede aanvallen te komen. De tegenstander scoorde uiteindelijk via een afstandschot en bracht de stand gelijk, zodoende was het aan het andere vak om te scoren. Dit viertal wist via een mooie vrije bal en wederom een strafworp te scoren.

Het bezoekende B-team hield de voorsprong op twee doelpunten maar tegenstander EKVA wist vlak voor de rust het verschil toch op één doelpunt te krijgen. De ploeg uit Mijdrecht had het lastig vanwege het slechte weer en ook omdat de tegenstander heel erg fysiek speeldem, wat werd toegelaten door de scheidsrechter.

In de rust werd er door de coach op gewezen dat het team zich daar niet door moest laten ontregelen. Als de ploeg haar eigen spel zou blijven spelen dan moest het goed komen aangezien de ploeg, volgens de coach, de beste ploeg in de poule is.

Na rust maakte EKVA gelijk maar Atlantis reageerde meteen en nam met twee snelle en goede aanvallen opnieuw de leiding en bracht de stand op 6 – 8. Een verslapping in de Atlantis-verdediging zorgde ervoor dat het toch weer spannend werd. Het vak van de Mijdrechtse ploeg dat erg lastig tot aanvallen kwam scoorde direct daarna weer, daarmee werd de stand 7 – 9.

Het thuispubliek ging achter EKVA B1 staan en het spel ging vervolgens op en neer. De door Roebeson taxaties & expertises gesponsorde ploeg had het aanvallend bijzonder zwaar en slaagde er maar niet in om te scoren, iets waar de ploeg normaal gesproken niet veel last van heeft. Een doelpunt van de ploeg uit Almere bracht het verschil weer op één en luidde daarmee een spannende slotfase in.

Één minuut voor tijd lukte het de tegenstander opnieuw om de stand gelijk te trekken. Atlantis B1 rechtte de rug want het wilde het kampioenschap deze wedstrijd al binnenhalen. Door een benutte vrije bal, wat een echt wapen van de ploeg geworden is, werd er weer afstand genomen (9 -10). Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was het kampioenschap een feit. Behalve het kampioenschap behaalde Atlantis B1 daarmee ook promotie naar de landelijke eerste klasse, het ultieme doel van de ploeg.

Met negen punten uit vijf wedstrijden laat de Mijdrechtse formatie de overige ploegen achter zich. Bovendien is zij de enige ploeg in de poule met een positief doelsaldo. De ploeg viert het kampioenschap bij hun laatste wedstrijd op zaterdag 24 mei, thuis in Mijdrecht. Bovendien heeft kv Atlantis dan een familiedag waarvoor u van harte uitgenodigd bent. Wilt u meer weten? Kijk dan op www.kvatlantis.nl of volg de vereniging op twitteraccount @kvAtlantis. De ploeg zou het heel leuk vinden als u deze laatste wedstrijd komt kijken!

Afgelopen zaterdag 11 mei moest het eerste B-jeugdteam van de Mijdrechtse korfbalvereniging Atlantis aantreden tegen EKVA B1 uit Almere. De eerdere thuiswedstrijd tegen deze ploeg werd gewonnen. Aangezien Atlantis B1 de vorige wedstrijd twee weken geleden gelijk speelde, wilde ploeg dit weer rechtzetten. Vooraf stond de ploeg drie punten los … Lees meer »