Vinken C1 grijpt het kampioenschap

Geplaatst op: 14 mei 2013

De Vinken C1staat na vier wedstrijden in de voorjaarscompetitie op kop, alle wedstrijden werden gewonnen, soms met een ruime uitslag maar soms ook aan de krappe kant. In Houten is Victum de tegenstander van de Vinkeveense talenten. Het Jumboteam speelt deze zaterdag in de volgende opstelling: In de aanval: David Leeflang, Timo Pronk, Rosa Boerlage, Luka van der Vliet en in de verdediging: Menno de Graaff, Levi Kroon, Zoë van Dasler en Deena Dankelman

Het duurt heel even voordat de wedstrijd op gang komt. De score wordt door De Vinken geopend. Luka van der Vliet weet een doorloopbal mooi te benutten en we noteren 0-1. De 0-2 wordt gescoord via een diepe bal op David Leeflang, nu was Timo Pronk de aangever.

De tweede Vinkenaanval doet het zo mogelijk nog beter dan de eerste. Ze zijn hun tegenstander aardig de baas. Levi Kroon legt zijn tegenstander in de luren. Hij laat zijn tegenstander toe om hem op de handen te slaan als hij wil scoren; de hiervoor toegekende strafworp wordt door Menno de Graaff verzilverd, het staat 0-3. Het volgende doelpunt is opnieuw van Menno de Graaff, die een doorloopbal benut, het is 0-4.

Tegenstander Victum weet niet goed wat het moet. Het voorverdedigen onder de korf is lastig voor hen, de afstandsschoten zijn weinig effectief, er wordt niet goed overgespeeld, het uitbrengen van ballen is door gebrek aan beweging moeizaam. Binnen twintig minuten schieten De Vinkeveense youngsters er nog een in de korf van Victum, het is deze keer Luka van der Vliet die raak schiet, opnieuw via een doorloopbal. Het is 0-5. David Leeflang weet via een onderhandse bal raak te schieten. Victum komt nog voor de rust ietsje terug. Een van de jongens weet handig weg te draaien en scoort 1-6.

Na de rust wordt het rommelig. De Vinken mist de zuiverheid en de wil om de voorsprong snel verder uit te bouwen. Victum doet wel wat terug maar blijft toch de onderliggende partij. Na de 2-6 maakt Timo Pronk een snelle actie, de doorloopbal komt in de boeken als een one-hander. Na ruim 20 minuten scoort Victum 3-7 en de wedstrijd eindigt op 3-8 door een derde doelpunt van de prima spelende Menno de Graaff.

Met deze winst is De Vinken C1 de terechte kampioen in deze poule. Uiteraard gaan deze Jumbovinken nog wel proberen om ook de laatste wedstrijd te winnen van Antilopen, want er is niets mooier dan ongeslagen kampioen te worden. Deze laatste wedstrijd is op 25 mei op sportpark de Molmhoek.

De Vinken C1staat na vier wedstrijden in de voorjaarscompetitie op kop, alle wedstrijden werden gewonnen, soms met een ruime uitslag maar soms ook aan de krappe kant. In Houten is Victum de tegenstander van de Vinkeveense talenten. Het Jumboteam speelt deze zaterdag in de volgende opstelling: In de aanval: David … Lees meer »