CSW MB1 kampioen

Geplaatst op: 15 mei 2013

In een kleine, maar knotsgekke, voorjaars competitie, waarin alle ploegen van elkaar wonnen zijn de meiden van de CSW MB1 afgelopen zaterdag kampioen geworden.

Vorige week dinsdag werd er nog met 1-2 verloren van sv Ouderkerk. In een wedstrijd waarin CSW minstens twintig kansen wist te creëren, maar het net maar één keer wist te vinden was het Ouderkerk dat vanuit het niets twee keer wist te scoren. Zwaar gefrustreerd liepen de meiden en hun leiders het veld af. Volledig in de veronderstelling dat het kampioenschap weg gegooid was. Echter zoals de hele competitie al het geval was konden de andere uitslagen de situatie weer doen keren. De laatste wedstrijd uit tegen Purmerend zou alleen nog ergens om gaan wanneer de directe concurrentie tegen elkaar gelijk zou spelen. Doordat deze wedstrijd ‘s ochtends werd gespeeld was de uitslag voor aanvang van de wedstrijd bekend. Het was 0-0 gebleven, dus CSW kon de mouwen opstropen, want bij winst zouden ze alsnog kampioen zijn. Enigszins gespannen betrad CSW het veld. Er werd aardig gevoetbald, maar het was Purmerend dat voor meer dreiging zorgde.

Halverwege de eerste helft werd de bal diep gegeven op Denise Offerman die in een fysiek sprintduel met de centrumverdedigster de bal langs de uitgekomen keepster van Purmerend wist te punteren. Deze openingstreffer gaf de meiden van CSW meer lucht en zelfvertrouwen. Toch was het Purmerend die tien minuten later met een mooi opgezette aanval de gelijkmaker wist te maken. Kort na rust wist Fernande van der Linden snel te reageren op een te zachte terugspeelbal van Purmerend en de 1-2 te maken. De rest van de wedstrijd kwam de verdediging van CSW niet meer in gevaar, zodat de 1-2 ook de eindstand was. Dolblij met hun behaalde kampioenschap kwamen de meiden van CSW het veld af om bij CSW in Wilnis een feestje te vieren.

In een kleine, maar knotsgekke, voorjaars competitie, waarin alle ploegen van elkaar wonnen zijn de meiden van de CSW MB1 afgelopen zaterdag kampioen geworden. Vorige week dinsdag werd er nog met 1-2 verloren van sv Ouderkerk. In een wedstrijd waarin CSW minstens twintig kansen wist te creëren, maar het net … Lees meer »