Zondag 1 maakt het waar bekerwinnaar

Geplaatst op: 21 mei 2013

Het ongeloof spatte van de gezichten van de Mijdrechtse supporters af na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter De Winter: het eerste elftal was er in geslaagd, om het doel waarop men zich had gefocust, inderdaad te behalen. De bekerfinale tegen topklasser GVVV werd in blessuretijd in winst omgezet na een wedstrijd, die qua beleving alles had gebracht, wat er van tevoren van gevraagd zou kunnen worden. Een mooiere afsluiting konden spelers, trainers en begeleiding zich niet bedenken.

De openingsminuten van de wedstrijd op het fraaie complex van Spakenburg lieten een fel Argon zien, dat de eerste minuten de tegenstander behoorlijk in verlegenheid bracht. Al in de 4e minuut kopte Patrick Lokken de bal na een hoekschop tegen de lat boven de kansloze doelman Willemse, die een inzet van Houssain el Zeryouh ook nog uit zijn heiligdom moest houden. Het eerste gevaar van GVVV kwam van linkerspits Cusell, maar de attent uitkomende Noah Zuidwijk wist dit te bezweren. Na de opvallende start zakte Argon wat terug, of GVVV kwam wat meer in het spel, resultaat was wel dat er een bepaald rommelig spelbeeld ontstond. Alsof er veel spanning op de spieren stond, zo vaak werden ballen verkeerd ingespeeld, waardoor het getoonde niet direct als mooi kon worden omschreven. Maar aan de instelling ontbrak niets, ieder werkte voor wat hij waard was waardoor de strijd wel redelijk gelijk op bleef gaan. Halverwege de eerste helft kreeg van Meegdenburg een plotse kans, maar zijn harde inzet eindigde op de vuisten van Noah Zuidwijk. In de slotfase van de eerste helft testte Dion Gerritsen nogmaals de kwaliteiten van doelman Willemse, terwijl GVVV bijna wist te profiteren van een slippertje van Masies Artien. De kans was aan van Meegdenburg echter niet besteed, terwijl Terschegget uit de rebound de bal net naast de paal mikte, zodat de thee met een dubbelblanke stand werd genuttigd.

Na rust zette GVVV aan en het werd moeilijk om onder de druk uit te komen. Een plots dalend schot van Oostinjen ging maar net over de lat boven Noah Zuidwijk en Argon moest het meer en meer hebben van de uitval. Daaruit kwam wel een mogelijkheid voor Houssain el Zeryouh, maar na een prima pass van Jorn van Lunteren belandde de bal in het zijnet. Aan de andere zijde wist Noah Zuidwijk een kopbal van Van der Wilt onschadelijk te maken, maar na 65 minuten viel toch de goal voor de ploeg uit Veenendaal. De bal kon van rechts voorgezet worden, slipte in het centrum langs een paar spelers en belandde voor de voet van invaller Elkaddouri, die met een schuiver in de korte hoek de score opende, 0-1. Maar nu kwam de mentaliteit van de ploeg van deze avond naar voren, want binnen enkele minuten werd de stand weer gelijk getrokken. Patrick Lokken kon de bal van de linkerkant voor het doel brengen, waar de tot dan toe bepaald ongelukkig spelende Houssain el Zeryouh hoog uittorende boven zijn tegenstander en met een fraaie kopbal werd doelman Willemse verslagen, 1-1. De strijd ontbrandde nu pas goed en weer vijf minuten later kwam GVVV op een ietwat gelukkige manier aan een nieuwe voorsprong. De bal werd door Adnane vanaf links in het strafschopgebied gebracht, waar normaal gesproken niets aan de hand zou zijn geweest, als het leer niet via het hoofd van Nicolai Verbiest weer voor de goal stuiterde, pal voor de voeten van Van der Wilt. Deze liet zich dit buitenkansje niet ontnemen, Noah Zuidwijk was kansloos en de stand stond op 1-2.

Ook nu werd de rug gerecht en met minuut 81 op de klok kwam daar ook de gelijkmaker naast te staan. Nicolai Verbiest bracht de bal via een vrije trap in het strafschopgebied, doelman Willemse liet zich afbluffen door de inkomende Rob Overvliet en de ook mee opgekomen Wilco Krimp wist de bal over de lijn te brengen voor de 2-2.

GVVV was duidelijk van slag en dat brak de ploeg twee minuten later op, toen Oostinjen zo onhandig was om de doorbrekende Vincent Verheul (net 3 minuten in het veld) van achteren onderuit te halen. Zonder pardon leverde dit rood op en dus moest de topklasser met 10 man verder. Argon voelde, dat er nog meer in zat en in de toegevoegde tijd van vijf minuten pakte het de beker. Eerst mikte Patrick Lokken na een goede voorzet van Samir Jebbar nog over de dwarsligger, maar in minuut 94 was daar de ontlading: Samir Jebbar ontfutselde aan de zijlijn ter hoogte van de middenlijn de bal aan zijn tegenstander en legde de bal prima achter de verdediging van GVVV in de loop van Patrick Lokken. De afstand was nog behoorlijk en de verdediger leek de achterstand nog goed te kunnen maken, maar precies op het juiste moment drukte de aanvalsleider af en liet de bal in het dak van het doel ploffen voor de 3-2. Alles wat Argon was ontplofte en de Westmaat was even Mijdrechts grondgebied, wat een minuut later werd herhaald bij het laatste fluitsignaal. Dolgelukkige spelers, trainers, begeleiding en supporters namen bezit van het veld en vierden het feest, zoals het gevierd moest worden: intens.

Nadat GVVV de medailles en kleine beker in ontvangst hadden genomen en de aanvoerder de grote sportiviteit op kon brengen, door ondanks zijn teleurstelling toch de felicitaties aan de winnende ploeg over te brengen, was het de beurt aan bekerwinnaar Argon. Ieder ontving zijn herinneringsmedaille, waarna aanvoerder Wilco Krimp de districtsbeker mocht ontvangen. Vreugde alom en ook veel waardering voor het team, dat op schitterende wijze had gezorgd voor het juiste afscheid: stoppen met een hoofdprijs past precies in het plaatje van de mooie historie.

Het ongeloof spatte van de gezichten van de Mijdrechtse supporters af na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter De Winter: het eerste elftal was er in geslaagd, om het doel waarop men zich had gefocust, inderdaad te behalen. De bekerfinale tegen topklasser GVVV werd in blessuretijd in winst omgezet na een … Lees meer »