Hertha F5 - Olympia 4-1

Geplaatst op: 21 mei 2013

De laatste wedstrijd van het seizoen van het door de Plashoeve gesponsorde Hertha F5 team was thuis tegen Olympia F3 uit Hilversum. De uitwedstrijd was destijds verloren met maar liefst 9-1, tijd om iets goed te maken tegen de Hilversummers. De afgelopen weken is er door Pieter en Duncan veel getraind op de aanval, verdediging en het overspelen naar elkaar. De laatste weken was er duidelijk een stijgende lijn waarneembaar in het spel van de F5. De afspraken en taken werden steeds beter uitgevoerd.

De leiders Pieter en Raymond hadden een voltallige selectie ter beschikking. Zoals vermeld stond Olympia 2e op de ranglijst en werd de uitwedstrijd verloren met maar liefst 9-1. De jongens en meiden van de F5 hadden er zin in, al in de kleedkamer hing een uitgelaten sfeer. Nadat er ingespeeld was en de F5 de laatste instructies hadden gekregen van Pieter en Raymond was het Olympia dat de aftrap nam. De eerste 10 minuten ging de wedstrijd gelijk op, over en weer werden wat spelden prikjes uitgedeeld, maar tot echte kansen kwam het niet. Na een kwartier was het toch Hertha wat er via een pass van achteruit uit kwam door het hart van de defensie. Ricardo pikte de bal op en waar menigeen dacht dat hij de bal nooit meer in het doel zou krijgen in een wirwar van benen wist hij toch via de paal de 1-0 te maken. Na de aftrap van Olympia was het Hertha dat de bal weer snel wist te bemachtigen en de volgende aanval was een feit. Dit keer was het Calvin die het net deed bollen. In de 18 minuut maakt hij de 2-0. Dat was een prima timing zo vlak voor de rust. Speciale vermelding is er voor Jonas die het doel in de eerste helft op een meer dan voortreffelijke wijze zijn doel wist schoon te houden. De mooiste redding was toch het schot wat hij uit de kruising wist te slaan.

Hertha mocht de tweede helft aftrappen en binnen de minuut kon Calvin zijn tweede treffer noteren. De keeper van Olympia wist hem ternauwernood van scoren af te houden. Olympia kwam wat beter in het spel, en dat resulteerde in de 6 minuut van de tweede helft in de aansluitingstreffer. Keeper Steve was geklopt op een schot van Olympia. Nu toonde Hertha veerkracht, men liet de hoofden niet zakken maar stroopte de mouwen extra op. Het publiek wat weer in vele getale was gekomen, zag een verre uittrap van Steve, die goed zag dat Jonas op rechtsvoor helemaal vrij liep, die daarna helemaal alleen op de keeper af ging. Dat kan je aan Jonas wel overlaten, en hij deed wat hij goed kan: rustig en beheerst afmaken. In de 10e minuut maakte hij de 3-1 voor Hertha. Ook dit doelpunt werd gevierd of de cup met grote oren was binnen gehaald, mooi om te zien. En het was nog niet afgelopen wat kort na de aftrap was het weer Jonas die op het doel af kon gaan en simpel de 4-1 kon maken. Binnen 2 minuten wist Jonas de keper twee keer te passeren. Met nog 9 minuten te gaan was de opdracht om achter de boel dicht te houden. Deze 9 minuten kwam Hertha niet echt meer in gevaar en kon de overwinning van het laatste thuisduel uitbundig gevierd worden. Maandag, 2de Pinksterdag heeft de F5 nog een toernooi bij Argon, daarna zit het seizoen er echt op. Een seizoen waar veel geleerd is, leuk gevoetbald is, en belangrijkste dat iedereen heel veel plezier in het voetbal heeft gehad.

De laatste wedstrijd van het seizoen van het door de Plashoeve gesponsorde Hertha F5 team was thuis tegen Olympia F3 uit Hilversum. De uitwedstrijd was destijds verloren met maar liefst 9-1, tijd om iets goed te maken tegen de Hilversummers. De afgelopen weken is er door Pieter en Duncan veel … Lees meer »