KDO mentaal afgetroefd door slim DWSV

Geplaatst op: 21 mei 2013

Doordat het eerste van KDO afgelopen seizoen elfde in de derde klasse was geëindigd, zijn de Kwakelaars veroordeeld tot het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud. De eerste tegenstander hierin is DWSV uit Utrecht, welke, op de laatste speeldag, de derde periode in de vierde klasse G wist te bemachtigen. Om één ronde verder te komen dient KDO over twee wedstrijden beter te zijn dan de ploeg uit de Utrechtse wijk Overvecht. Trainer Raymond de Jong kon in de eerste wedstrijd beschikken over een nagenoeg complete selectie en ging hierdoor ook met zijn team met volle moed de nacompetitie in.

De start van de wedstrijd op het Kwakelse kunstgrasveld was voor KDO daarentegen ver onder verwachting. Of het kwam door de spanning van de nacompetitie of gemakzucht? Het feit was wel dat er erg veel onnodig mis ging in het spel van de Kwakelaars. Tot overmaat van ramp kwam de Utrechtse ploeg in de 10e minuut ook nog op voorsprong. Na een uitgekiende steekbal kon de DWSV-aanvoerder de Kwakelse doelman Peter Onderwater omspelen en de 0-1 binnenschieten. Na deze vroege achterstand was het aan dezelfde Peter Onderwater te danken dat de achterstand niet groter werd, want Peter hield KDO tot twee keer toe knap op de been. De Overvechters waren met het verloop van de wedstrijd duidelijk tevreden en begonnen naarmate de tijd vorderde langzaamaan met tijdrekken, zoals veelvuldig op de grond liggen, wat bij KDO snel tot irritatie en moedeloosheid leidde. De enige wapenfeiten in de eerste helft op het doel van DWSV kwamen van backs Timo Kas en Mitchell Smits die vanaf twintig meter op doel schoten en hun inzet net naast zagen gaan.

In de tweede helft speelde KDO onder zeer regenachtige omstandigheden richting de eigen kantine en de hoop was er dan ook dat de wedstrijd zou kantelen in het voordeel van de Kwakelaars. Niks bleek minder waar, want in de 55e minuut tekende DWSV de 0-2 aan. Uit een corner vanaf de rechterkant leek Peter Onderwater de bal vast te pakken, maar hij werd gehinderd, waardoor hij de bal losliet. Uit de daaropvolgende rebound maakte DWSV hun tweede treffer van deze middag. KDO deed er vervolgens alles aan om zich terug te knoken in de wedstrijd, maar uit de vele corners en vrije trappen wisten de Kwakelaars nauwelijks kansen te creëren. DWSV zocht diverse malen de grens van het toelaatbare en maakte veel theater richting de arbitrage en KDO. De Kwakelaars waren deze middag echter niet slim genoeg om de Utrechters hier partij aan te geven.

Kortom, na negentig minuten spelen stond er een 0-2 nederlaag op het scorebord.
Op basis van voetbal kwaliteiten was KDO minimaal gelijkwaardig aan DWSV. Alleen zal er aankomende zondag wel een wonder moeten gebeuren om niet al naar één ronde te degraderen naar de vierde klasse. Gelukkig is het besef in de Kwakelse selectie wel aanwezig dat het nog niet gespeeld is en als er zondag snel door KDO gescoord wordt, kan het toch nog een leuke tweeluik gaan worden tegen DWSV! De wedstrijd begint om 14:00 uur op het sportpark Manitobadreef in Utrecht.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Mitchell Smits, Michael Meijer, Mathijs Molleman (60e Ferdi Rademaker), Timo Kas, Patrick Schijff, Sven Vlasman, Bobby Uitermarkt, Jelle de Jong (75e Mathijs van Rijn), Rick Kruit (75e Menno Lingeman) en Joeri Stange.

Doordat het eerste van KDO afgelopen seizoen elfde in de derde klasse was geëindigd, zijn de Kwakelaars veroordeeld tot het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud. De eerste tegenstander hierin is DWSV uit Utrecht, welke, op de laatste speeldag, de derde periode in de vierde klasse G wist te bemachtigen. Om … Lees meer »