AH-Jos van den Berg jeugdronde van Uithoorn prima verlopen

Geplaatst op: 21 mei 2013

Op 19 mei werd de AH-Jos van den Berg jeugdronde van Uithoorn gehouden. Verdeeld over 7 categorieën stonden 95 jonge wielrenners aan de start. Door het zonnige weer en een redelijke temperatuur waren het goede omstandigheden voor een wielerkoers. De twee jeugdige rondemissen zagen er prachtig uit in een outfit van Teddy’s Kinderkleding in Aalsmeer. Er waren natuurlijk ook een aantal UWTC-renners van de partij. In categorie 2 reedt Youri Janzing mee. Het tempo was hem net te hoog waardoor hij de kopgroep moest laten gaan. Hij heeft de wedstrijd in zijn eigen tempo uitgereden.
In categorie 6 stond Stijn Ruijter aan de start. Na één ronde was het peloton al in twee delen gebroken. Daarna ging Stijn op avontuur. Hij trok daarmee het peloton verder uiteen en kreeg enkele renners mee. Door de onrust in het tweede peloton werd er een stuurfout gemaakt met
een flinke valpartij als gevolg. Twee renners moesten daarna de wedstrijd met schaafwonden verlaten. Ondertussen was Stijn met 3 medevluchters ontsnapt. Halverwege moest er één lossen. Helaas moest ook Stijn even later zijn twee medevluchters laten gaan. Daardoor werd
hij derde en mocht de bloemen van Bloemencentrum Wilnis in ontvangst nemen van de rondemissen. In categorie 7 was UWTC goed vertegenwoordigd met Sven Nijhuis, Menno van Capel en Daniel Wiegmans. Menno reed op een nieuwe fiets en dan gaat het altijd goed. Hij reed heel attent mee voorin het peloton en hielp mee om alle ontsnappingen in de kiem te smoren. Een halve ronde voor het eind reed hij zelfs nog voorop maar toen het grote dringen begon moest hij afhaken. Daarvoor kwam hij ervaring tekort, maar hij eindigde netjes in het peloton. Sven Nijhuis hield ook goed stand en reed lekker mee in het peloton. Meerijden in het peloton is ook een prestatie in het grote startveld van categorie 7. Daniel reed dapper mee maar moest het peloton laten gaan. Ook hij reed verder zijn eigen race en mocht daarna net als alle deelnemers een Rabobank keycord en reflectieband alsmede een stuk fruit van Wessels mee naar huis nemen Al met al een geslaagde dag met dank aan de hoofdsponsor AH Jos van
den Berg en de overige sponsors. Alle foto´s en uitslagen zijn de vinden via de website van UWTC.

Ronde van Weesp
Zondag 19 mei mochten de nieuwelingen als eerste van start bij de ronde van Weesp. Jeroen van Goor en Bart de Veer stonden in een deelnemersveld van 27 renners aan start. Ondanks dat een aantal renners dit weekend wel 3 wedstrijden op het programma hadden staan ging de koers gelijk fel van start. Met als gevolg dat de eerste renners er in de tweede ronde al af gingen. Ook Bart moest al snel lossen. Jeroen bleef er goed bij, en sprintte naar de 3e plaats.

Districtkampioenschap Noord-Holland
Tweede Pinksterdag stond het districtkampioenschap op het programma. Een ronde van 4,5 km was er uitgezet in het Diemerpark bij IJburg. Er werd in de meeste categorieën hard gekoerst. Rijders die moesten lossen, konden niet meer terugkomen in het peloton en werden als de achterstand te groot was uit koers gehaald. Bij de nieuwelingen een 6e plaats voor Jeroen van Goor, Koen de Best finishte op plaats 27 bij de junioren en Henk de Jong kwam net te kort voor het podium met een 4e plaats bij de 30+.

Op 19 mei werd de AH-Jos van den Berg jeugdronde van Uithoorn gehouden. Verdeeld over 7 categorieën stonden 95 jonge wielrenners aan de start. Door het zonnige weer en een redelijke temperatuur waren het goede omstandigheden voor een wielerkoers. De twee jeugdige rondemissen zagen er prachtig uit in een outfit … Lees meer »