HVM jongens B2 kampioen

Geplaatst op: 27 mei 2013

Afgelopen zaterdag heeft de jongens B2 van Hockey Vereniging Mijdrecht het kampioenschap binnengehaald in de tweede klasse. De heren uit Mijdrecht wonnen maar liefst met 13-0 van Myra uit Amstelveen. Het team van coaches Claudia Röling en Evelien Versteeg heeft dit seizoen maar één nederlaag geleden. En dat was uit op, jawel, natuurgras. Met bijna 70 goals kunnen deze heren zich de terechte winnaars noemen in deze klasse.

Afgelopen zaterdag moesten de heren aantreden tegen de hekkensluiter van de competitie. De vorige wedstrijd werd met 7-2 gewonnen. Het zou op papier dus geen lastige klus worden om kampioen te worden, maar er moest wel gewonnen worden want de nummer twee, alliance zou bij een verlies partij de koppositie overnemen.

De wedstrijd werd fanatiek gestart vanaf de kant van Mijdrecht. De heren waren gretig naar de bal en dit resulteerde tot de nodige schotkansen op doel. Een aanval via recht door spits Hugo Huizeling kwam te recht bij middenvelder Ole van Betten. Hij kon de 1-0 op het scorebord zetten. Een prima combinatie tussen deze twee heren zorgde voor het eerste doelpunt. Niet veel later kwam de bal via de uitblinkende Wouter de Groot opnieuw bij spits Huizeling terecht. Hij kon na een mooie pass van de Groot de 2-0 scoren. Myra probeerde wel, maar kwam niet door de uitstekend verdedigende achterhoede van HVM. Sluitpost Bas Kuperus heeft maar een aantal reddingen hoeven te verrichten in het eerste kwartier van de wedstrijden. Niet veel later kon Ole van Betten opnieuw de keeper passeren. Een prima uitgespeelde kans werd mooi binnengeslagen door van Betten, 3-0. Mijdrecht bleef goed druk houden op de verdedigende linie van Myra, wat resulteerde tot nog twee goals van spits Huizeling. Inmiddels stond er 5-0 op het scorebord. Met deze stand gingen de heren ook de rust in. Daar kon coach Claudia Röling tevreden de heren toespreken. Dit kampioenschap mochten de heren niet meer weggeven. Het was nu aan de heren om de stand uit te breiden.

Ook in de tweede helft starten de heren fanatiek. Een mooi opgezette aanval via middenvelders Wessel Staal en de uitstekend spelende Mees Luten zorgde voor een strafcorner. Verdediger Dennis Buizert mocht uithalen vanaf rand cirkel. En met resultaat. Hij zorgde dat na rust de stand op 6-0 kwam. Mijdrecht bleef aanvallen en de spelers van Myra zagen het eigenlijk niet meer zo zitten. Zij verloren de gretigheid om aan te vallen en werden continu onderdruk gezet achterin. Aanvaller Mark Woelders kon twee mooi opgezette combinaties verzilveren met twee goals. De eerste werd mooi terug gelegd door Pim Velthuizen, waardoor vervolgens Woelders kon afronden via een mooie push over de liggende keeper. Ook zijn tweede goal was een push. Woelders zorgde voor een 8-0 stand op het scorebord. Mijdrecht bleef door drukken en vond de 8-0 niet genoeg. Ook Pepijn Hendrix, Thijs Nisters en Pascal Schroen mochten een doelpunt noteren achter hun naam. Zij zorgde voor een 11-0 stand in de 60ste minuut. Middenvelder Ole van Betten vond ook een 11-0 stand niet voldoende en mocht zijn 3de en 4de doelpunt van de middag noteren. Tweemaal scoorde van Betten een goal boven de plank met zijn backhand. 13-0 was uiteindelijk de eindstand. Een uitstekende wedstrijd voor de heren uit Mijdrecht. Ze hebben gevochten als leeuwen en bleven als team knokken voor de doelpunten. Het harde werken als team heeft er dit jaar voor gezorgd dat ze steeds meer groeide. Het hockeyen werd beter, het team werd beter. Mannen en coaches, gefeliciteerd met dit welverdiende kampioenschap! Klasse!!

Afgelopen zaterdag heeft de jongens B2 van Hockey Vereniging Mijdrecht het kampioenschap binnengehaald in de tweede klasse. De heren uit Mijdrecht wonnen maar liefst met 13-0 van Myra uit Amstelveen. Het team van coaches Claudia Röling en Evelien Versteeg heeft dit seizoen maar één nederlaag geleden. En dat was uit … Lees meer »