KDO 1 ondanks overwinning na één seizoen terug in vierde klasse

Geplaatst op: 27 mei 2013

Voor het eerste elftal van KDO stond afgelopen zondag de uiterst belangrijke tweede nacompetitiewedstrijd tegen DWSV op het programma. Na de 0-2 thuisnederlaag op Tweede Pinksterdag moesten de Kwakelaars met minimaal drie doelpunten verschil winnen om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de nacompetitie. Een zeer lastige opgave op voorhand, maar KDO ging deze uitdaging in Utrecht met volle moed aan.

Dit goede voornemen was direct in het begin van de wedstrijd zichtbaar op het veld. Tot groot genoegen van de vele meegereisde Kwakelse supporters kwam KDO namelijk na vijf minuten spelen al op voorsprong. Na een strakke bal van Bobby Uitermarkt vanaf links wist aanvoerder Sven Vlasman knap de 0-1 binnen te koppen. Vijf minuten later was het echter DWSV die hun eerste kans direct benutte. Na een geoliede aanval vanaf rechts werd de linksbuiten met een afgemeten voorzet op maat bediend en maakte de 1-1. Een forse tegenvaller voor de ploeg van trainer Raymond de Jong, maar KDO gaf zich niet zomaar verloren en bleef met het gehele team keihard knokken en gaf volop druk vooruit op de bal. De beloning hiervoor liet niet lang op zich wachten, want in de 25e minuut was het Rick Kruit die uit de scrimmage van een corner de 1-2 binnenschoot. Toen diezelfde Rick Kruit drie minuten later uit een fraaie individuele actie ook de 1-3 scoorde, leek een sensatie in de lucht te hangen voor KDO. De Kwakelaars kregen na de 1-3 nog diverse mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden, maar verzuimden dit vlak voor rust te doen.

In de tweede helft kon KDO het hoge spelniveau uit de eerste helft niet vasthouden en zodoende ontspon er een gelijkopgaand gevecht op het sportpark in de wijk Overvecht. Helaas wist DWSV halverwege de tweede helft uit een vrije trap de 2-3 te maken en kwam het geloof bij de thuisploeg terug. Wat KDO vervolgens ook probeerde, het wilde niet lukken. De tactiek werd in de laatste tien minuten verandert naar een 3-4-3 systeem met de hoop iets te forceren, maar kenmerkend voor het afgelopen seizoen, hadden de Kwakelaars geen geluk in de afronding. Toen de scheidsrechter na ruim negentig minuten affloot, werd degradatie naar de vierde klasse een feit.

Basisopstelling KDO: Peter Onderwater, Mitchell Smits, Ferdi Rademaker, Michael Meijer, Timo Kas, Patrick Schijff, Jelle de Jong, Bobby Uitermarkt, Rick Kruit, Sven Vlasman en Joeri Stange.

Voor het eerste elftal van KDO stond afgelopen zondag de uiterst belangrijke tweede nacompetitiewedstrijd tegen DWSV op het programma. Na de 0-2 thuisnederlaag op Tweede Pinksterdag moesten de Kwakelaars met minimaal drie doelpunten verschil winnen om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de nacompetitie. Een zeer lastige opgave … Lees meer »