Jeugdrijders UWTC plaatsen zich voor NK

Geplaatst op: 27 mei 2013

Tijdens het districtskampioenschap op zondag 26 mei bij DTS in Zaandam konden de jeugdrenners voor de laatste keer punten rijden voor plaatsing van het NK. In categorie 5 stond Eric Looij voor UWTC aan de start. Hier ontsnapten twee renners die niet meer ingehaald werden. Eric zat in de eerste deel van het peloton. In de eindsprint eindigde hij als derde van de groep en werd daarmee 5e in totaal. Omdat er 5 eindprijzen waren mocht hij na afloop een beker in ontvangst nemen. Eric werd 4e van de jongens en kon zo zijn puntentotaal nog wat opvijzelen waardoor hij met het NK mee mag doen. Bij categorie 6 stond Stijn Ruijter aan de start. Hij reed attent mee voorin maar kon niet voorkomen dat 6 ronden voor het eind een renner van HRTC uit Hoorn wegreed. Alle inloop pogingen en ontsnappingen werden door zijn teamgenoten van HRTC afgestopt, waardoor hij alleen weg kon blijven. Voor het peloton werd het toen een massasprint waarin Stijn 6e werd en dus 7e in totaal. Ook voor hem was er een beker. Met de 5e plaats van de jongens (voor de dag en in het klassement) plaatste ook Stijn zich voor het NK. In categorie 7 reden Menno van Capel en Sven Nijhuis mee. Beide beginnen de smaak goed te pakken te krijgen en reden de hele wedstrijd mee in het peloton. Menno was daarbij meestal redelijk voorin te vinden. Sven volgde daar iets achter maar 5 ronden voor het eind reed hij zowaar voorop het peloton. Helaas sloeg in de laatste ronde het noodlot toe; Sven werd van achter aangetikt waardoor hij ten val kwam. Met hem nog een aantal renners. Gelukkig bleef het bij een schaafwond op zijn knie. Menno kon de valpartij maar net ontwijken, maar belande daardoor wel in de bosjes langs het parcours. Laten daar nou net brandnetels staan en Menno in korte broek rijden... Het NK jeugdwielrennen wordt op 9 juni verreden in Hoorn.

Omloop van Wijk en Aalburg
De UWTC nieuwelingen Bart de Veer en Jeroen van Goor reden op zaterdag 25 mei een klassieker van 87 km in Wijk en Aalburg. Ruim 160 renners stonden aan de start. Al na 4 km koers een massale valpartij, de koers werd helemaal stilgelegd zodat hulp geboden kon worden aan de gevallen renners. Helaas was Jeroen ook betrokken bij de valpartij en is één van de 15 renners die hier uit koers ging. Halverwege koers is een kopgroep van 8 renners vooruit. Na ongeveer 70 km zet het peloton de achtervolging in. Bart moet met kramp in zijn kuit het peloton laten gaan, op karakter rijdt hij de race wel uit. De winnaar Bob Olieslager finisht op 2:05.21 uur met een gemiddelde snelheid van 41.7 km/u. Bart de Veer finisht op plaats 103 met een tijd van 2:12.34 uur. 107 renners wisten de eindstreep te halen.

Podiumplaats voor de UWTC renner Guus Zantingh
Zondag 26 mei stonden de UWTC renners Leen Blom en Guus Zantingh aan de start van de Bram Schenk Memorial wedstrijd voor 60+ veteranen op het WheelerPlanet parcours in Spaarnewoude. Vanaf de start werd er hoog tempo door het peloton ontwikkeld. Na 2,5 ronde ontsnapten 3 renners uit het peloton met daarbij Fred de Kinkelder en Gerrit Kleinveld. Deze 3 renners bleven 15 km voor het peloton uit koersen maar werden toch ingerekend. Direct daarna ontstond er een nieuwe kopgroep van 4 renners met daarbij Leen Blom, deze renners namen een voorsprong van ca. 30 seconden maar helaas werden zij 3 ronden voor het einde weer terug gepakt door het peloton en uit een massaspurt moest de winnaar komen. De wedstrijd werd gewonnen door Fred de Kinkelder uit Groenlo met op de 2e plaats Guus Zantingh, die hiermee een podium plaats behaalde.

Lang tijdrit de Hoef
Donderdag 30 mei wordt de lange tijdrit bij de Hoef verreden. Twee weken geleden is deze afgelast ivm slechte weersomstandigheden. De korte tijdrit van 23 mei werd gewonnen door Bas de Bruin. Meer info vindt u op: www.uwtc.nl/wielren

Tijdens het districtskampioenschap op zondag 26 mei bij DTS in Zaandam konden de jeugdrenners voor de laatste keer punten rijden voor plaatsing van het NK. In categorie 5 stond Eric Looij voor UWTC aan de start. Hier ontsnapten twee renners die niet meer ingehaald werden. Eric zat in de eerste … Lees meer »