Nipt winnend VZOD/vdBoon houdt zicht op promotie

Geplaatst op: 27 mei 2013

Vorige week las u boven het korfbalverslag bovenstaande titel ook al, zult u misschien zeggen. Afgelopen zaterdag was het niet anders. Vandaar de toevoeging ‘deel 2’. Met dat verschil dat de selectie van VZOD/vdBoon dit keer geen thuiswedstrijd, maar een uitwedstrijd moest winnen om in de race te blijven. Wederom werd de wedstrijd vanuit een onnodige achterstand in de laatste minuut gewonnen. Hopelijk komt er voor ‘Lucky VZOD’ nog een deel 3 in de strijd om promotie als ze zaterdag thuis weten te winnen van Atlantis uit Mijdrecht.

Voor dit tweede deel moest afgelopen zaterdag echter eerst het lager geklasseerde Kesteren verslagen worden in de gelijknamige verafgelegen plaats. Misschien dat de reis parten speelde bij de Kudelstaarters, want ook nu kreeg men niet voldoende vat op het spel. Men had daarbij duidelijk moeite met het fysieke spel van Kesteren. Na het eerste tegendoelpunt werd de achterstand nog wel omgebogen in een 1-2 voorsprong door doelpunten van Nils van Os (doorloopbal) en Bart Verheul (strafworp). Vervolgens werd er tot een stand van 4-4 om en om gescoord. Josine Verburg en Dineke Westerhof namen daarbij van afstand de doelpunten aan VZOD-zijde voor hun rekening. Uiteindelijk trok thuisploeg Kesteren de wedstrijd weer naar zich toe met een 5-4 voorsprong in de rust.

Na rust bouwde Kesteren dat zelfs uit naar een 6-4 voorsprong. VZOD hield echter aansluiting door het gat niet groter te laten worden. Tot 8-7 werd er om en om gescoord waardoor de Kudelstaarters constant tegen een achterstand aankeken. Doelpunten werden daarbij aan VZOD kant gemaakt door Donja Passies (schot), Anika van Os (kansje) en Bart Verheul (doorloopbal). Inmiddels waren Martijn Vervark en Jessica Zijerveld door coach Frits Visser in het veld gebracht om de wedstrijd te laten kantelen. Dit pakte goed, want prompt werd de stand weer gelijk getrokken door Martijn Vervark vanuit een vrije bal. Het was echter nog niet het begin van een “Er op en er overheen” scenario. Kesteren kwam via een doelpunt nog een laatste keer op voorsprong, voordat dit scenario zich als nog aandiende. Eerst was het Josine Verburg die van afstand de zaak gelijk trok (9-9), voordat Martijn Vervark in de laatste minuut het vonnis voltrok voor het onfortuinlijke Kesteren. Zijn doelpunt van afstand bepaalde de eindstand op 9-10 in het voordeel van ‘Lucky VZOD’. Een kopie van de wedstrijd daarvoor tegen KCD, die ook na een onnodige achterstand in de laatste minuut pas werd gewonnen.

Zoals gezegd krijgen de VZOD-ers aanstaande zaterdag Atlantis uit Mijdrecht op bezoek, dat met één punt meer op de tweede plaats in de ranglijst staat. Als VZOD die wedstrijd weet te winnen komen zij op de tweede plaats te staan en volgt er nog een promotiewedstrijd. Laten we dus hopen dat u volgende week deel 3 kunt lezen van ‘Nipt winnend VZOD houdt zicht op promotie’. Deze spannende wedstrijd begint om 15.30 uur op sportpark Calslagen aan de Wim Kandreef.

Vorige week las u boven het korfbalverslag bovenstaande titel ook al, zult u misschien zeggen. Afgelopen zaterdag was het niet anders. Vandaar de toevoeging ‘deel 2’. Met dat verschil dat de selectie van VZOD/vdBoon dit keer geen thuiswedstrijd, maar een uitwedstrijd moest winnen om in de race te blijven. Wederom … Lees meer »